Izložbe

 

petak, 27. rujna 2019. – nedjelja, 5. siječnja 2020. ● Umjetnički paviljon u Zagrebu
Izložba Alexandera Caldera, Magija skulpturalnog pokreta
Calderov opus usmjeren je na kinetičku umjetnost, odnosno na oblik umjetničkog izražavanja u kojemu je pokret glavni dio estetike umjetničkog objekta.  Izložba u Umjetničkom paviljonu fokusira se na kasniji period kipareve karijere kada se posvetio stabilima i mobilima.
srijeda, 23. listopada 2019. – nedjelja, 9. veljače 2020. ● Arheološki muzej u Zagrebu
Izložba Avari i Slaveni
Izložba Avari i Slaveni predstavlja dvije populacije iz razdoblja koje se proteže od sredine 6. do sredine 9. stoljeća. U izložbenom postavu predstavljena je arheološka građa koja potječe iz fundusa hrvatskih muzeja i privatnih zbirki, uključujući predmete koji su pronađeni prilikom nedavnih arheoloških istraživanja i predmete iz fundusa pojedinih slovačkih muzeja i institucija.
petak, 25. listopada 2019. – nedjelja, 22. prosinca 2019. ● Muzej suvremene umjetnosti
Izložba Davora Vrankića, Obećavam ti čudo
Jedna od posebnosti ovog projekta jest prisutnost umjetnika u prostoru izložbe koji će pred posjetiteljima započeti stvaranje novog djela pod nazivom Osam života u jednom danu.  Riječ je o monumentalnom modularnom  crtežu olovkom od šest do osam dijelova koji mogu funkcionirati zasebno ili kao cjelina.
srijeda, 20. studenog 2019. – srijeda, 4. prosinca 2019. ● Galerija Crta
Izložba Nikoline Žabčić, Vjetrenjača sam što gleda u Sunce.
U središte ove izložbe je stvaranje pri čemu ključnu ulogu ima proces rada: od ideje, preko skice do gotovog djela. U fokusu je skica kao nositelj konačnog crteža.
nedjelja, 1. prosinca 2019. – subota, 1. veljače 2020. ● Muzej suvremene umjetnosti
Izložba Kolecija za budućnost u MSU-u
Obilježavanje desete godišnjice djelovanja Muzeja suvremene umjetnosti u novoj zgradi i na novoj lokaciji povod je izložbe koja predstavlja izbor umjetnina koje su prikupljene donacijama i otkupima, te dinamičan život muzeja od otvorenja 11. prosinca 2009. do konca 2019. Tijekom deset godina osnovane su nove zbirke, a muzej je povećao fundus za preko 3000 djela.
subota, 14. prosinca 2019. – nedjelja, 16. veljače 2020. ● Muzej suvremene umjetnosti
Retrospektivna izložba Zlatka Kopljara
Izložba Konstrukcije prvi je retrospektivni pregled stvaralaštva međunarodno priznatog multimedijskog umjetnika Zlatka Kopljara. Izložba će predstaviti selekciju njegovih najvažnijih radova; od dokumentacije ranih performansa iz 90-ih godina sve do multimedijskih instalacija nastalih tijekom prošle godine.