Izložbe

 

utorak, 20. studenog 2018. – ponedjeljak, 1. travnja 2019. ● Muzej za umjetnost i obrt
Suvremeni umjetnici u stalnom postavu MUO: Goran Trbuljak
Poznat po strateškom preuzimanju uloge vlastitog tumača, kustosa i kritičara, Trbuljak svojom intervencijom iskazuje karakterističan autorski pogled na problematiku identiteta umjetnika i ideje autentičnosti umjetničkog rada kroz provociranje brojnih pitanja o njegovoj tržišnoj i institucionalnoj valorizaciji.
utorak, 18. prosinca 2018. – nedjelja, 30. lipnja 2019. ● Hrvatski prirodoslovni muzej

Koralj izvađen iz mora

Cilj izložbe je prikaz prirodoslovnih značajki koralja, vodeći računa o građi, načinu života, sistematici, rasprostranjenosti i ugroženosti, ali uz pridodane brojne zanimljivosti, legende, mitove, vjerovanja i umjetnički doživljaj koralja

 

četvrtak, 10. siječnja 2019. – nedjelja, 21. travnja 2019. ● Muzej suvremene umjetnosti

Josef i Anni Albers - Putovanje kroz slijepo iskustvo

Izložba prikazuje 63 rada Josefa i Anni Albers, jednih od pionira modernizma 20. stoljeća
četvrtak, 7. veljače 2019. – nedjelja, 7. travnja 2019. ● Etnografski muzej
Crveni pijetao – crna kokoš: kultovi plodnosti, obredi, običaji i vjerovanja
Izložba ima za cilj napraviti dijakronijski presjek ovih obreda i predstaviti način na koji oni funkcioniraju od prethistorije do danas. Sadržaj izložbe nije primjeren osobama mlađim od 15 godina. 
utorak, 26. veljače 2019. – subota, 23. ožujka 2019. ● Galerija AMZ

Ploviti se mora - Jadranski tradicijski brodovi i barke

Izložba Ploviti se mora – Jadranski tradicijski brodovi i barke prikazuje jadranska tradicijska plovila u umanjenom mjerilu 1:10 i hipotetsku studiju liburne, jednog od najpoznatijih brodova rimske ratne flote, podrijetlom s istočnojadranskog liburnskog prostora. Makete brodova sadrže sve elemente svog uzora, do najsitnijih detalja.

petak, 1. ožujka 2019. – subota, 20. travnja 2019. ● Muzej suvremene umjetnosti

Futurizam, dinamizam i boja

'Futurizam, dinamizam i boja' naziv je izložbe koja će publici predstaviti originalne radove futurističkih slikara u velikom broju od stotinu radova – pretežito slika, ali i skulptura te primjeraka grafičkog i produkt dizajna i mode. Autor izložbe je talijanski povjesničar umjetnosti Maurizio Scudiero. 
četvrtak, 7. ožujka 2019. – nedjelja, 31. ožujka 2019. ● Muzej Mimara
Valerija Polanec - Manufakti
Njezin najnoviji ciklus, dosjetljivo nazvan “Manufakti” sasvim je udaljen od organičke oblikovne obline, premda je i dalje izrazito rukotvoren. Uglavnom je geometričan, pretežno zasnovan na ortogonalnim kvadratičnim načelima. Keramička komponenta je i dalje dominantna, ali ovaj put učestalo u kombinaciji sa željezom i staklom.
petak, 8. ožujka 2019. – petak, 22. ožujka 2019. ● Lauba

Matko Vekić - Dvojbe i komplementarnosti

Na izložbi će biti predstavljen presjek umjetnikova stvaralaštva kroz povezivanje i suprotstavljanje radova iz različitih ciklusa koji su nastali od 1995. do danas. 

 

petak, 8. ožujka 2019. – petak, 22. ožujka 2019. ● Galerija Idealni grad

Kristina Rismondo - Kaotični snovi

Izložba autorice.

srijeda, 13. ožujka 2019. 19,00 – nedjelja, 31. ožujka 2019. ● Muzej Mimara
Hrvoje Marko Peruzović - Nacrt za retrospektivu
Izložba slika Hrvoja Marka Peruzovića „Nacrt za retrospektivu“ u Muzeju Mimara svojevrsni je presjek autorovog stvaralaštva u posljednjih dvadeset i pet godina, koliko se ovaj slikar već bavi kontinuiranom izlagačkom djelatnošću.
ponedjeljak, 18. ožujka 2019. – petak, 22. ožujka 2019. ● Oris - Kuća arhitekture
Davor Senečić - Skice iz devedesetih
Misli, imaginacije i ruke koja vuče liniju na tom fantastičnom papiru. Samoća i sloboda uma gdje vrijeme staje... Predstavlja tu liniju koja nema kraja. Jer kraja u stvari nema...''
petak, 22. ožujka 2019. – petak, 12. travnja 2019. ● Galerija Događanja

Elizabeta Matorkić Bisenić - Pjesma o rastu

Rad Pjesma o rastu Elizabete Matorkić Bisenić dio je većeg ciklusa kojeg čine objekti napravljeni od spužve na koje su upisani tekstovi.

 

utorak, 26. ožujka 2019. ● Galerija PM

Izložba nagrađenih autora 54. zagrebačkog salona

Na izložbi u galeriji PM, umjetnici će se predstaviti zajedničkim radom koji će se sastojati od peformansa koji će biti održan na danu otvorenja dok će do kraja trajanja izložbenog razdoblja u galeriji PM biti postavljena multimedijalna instalacija temeljena na video zapisima samog performansa.