Izložbe

 

četvrtak, 17. siječnja 2019. ● Francuski institut, Preradovićeva 5

Tatjana Radovanović - U traženju smisla postojanja

 

utorak, 15. siječnja 2019. – nedjelja, 20. siječnja 2019. ● Pogon Jedinstvo

Ksenija Turčić - Iconophilia glow

Za svoj bijenalski rad, koji propituje 'ljubav prema slici, odrazu, prikazu' autorica je koristila stare crno-bijele obiteljske fotografije, pronađene odbačene kao smeće, i njima manipulirala tako da je lica fotografiranih osoba prekrila gustom bijelom bojom.

ponedjeljak, 14. siječnja 2019. – petak, 18. siječnja 2019. ● Galerija Greta

Ela Štefanac - Tijelo(m)

Ela Štefanac diplomirala je likovnu pedagogiju, modul kiparstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci (2018.). Radi u području skulpture, objekta i ambijenta. Ne ograničava se materijalima tako da u svom radu koristi analognu fotografiju, pronađene/skupljene predmete, cvijeće, zube, trepavice, kosti, zvuk, performans, video pa sve do klasičnih umjetničkih materijala.
srijeda, 9. siječnja 2019. – ponedjeljak, 21. siječnja 2019. ● Galerija Crta

Silvija Kranjec - dEKOmpozicija

Cilj ove kolekcije je biti dio promjena prema održivom razvoju i ekološko prihvatljivoj modi koja je u isto vrijeme i društveno odgovorna. Tekstili su 100% prirodnih materijala, oslikani Eco-print metodom, bez upotrebe kemikalija i umjetnih bojila, te obrađeni zero waste metodom. Svaka korištena komponenta je u potpunosti reciklirana

petak, 4. siječnja 2019. – petak, 18. siječnja 2019. ● Mjesni odbor Maksimir, Barutanski breg 5
Stjepan Wershansky - Osijek u Zagrebu
Umjetnik, slikar i glazbenik Stjepan Wershansky, rođen je 27. ožujka 1961. godine u Osijeku.  Radio je kao novinar u mnogim hrvatskim i inozemnim novinama kao fotograf i publicist. Do sada je kao autor objavio deset knjiga - fotomonografija.  Urednik je mnogih tiskanih medija.