Kazalište

 

četvrtak, 19. rujna 2019. 19:00 ● Centar za kulturu Trešnjevka
Premijera predstave Smjehuljica i Mrgud
Ova predstava na scenu dovodi dva oprečna karaktera: veselu i vječno nasmijanu Smjehuljicu i uvijek namrgođenog i nezadovoljnog Mrguda.
petak, 20. rujna 2019. 19:00 ● Zagrebačko kazalište lutaka
Premijera predstave Medo Đuro kod zubara
Medo Đuro kod zubara namijenjen je najmlađoj publici, od druge do šeste godine, i prva je u nizu edukativnih predstava kojima je cilj olakšati djeci usvajanje zdravih životnih navika i pripomoći im u izgradnji dobrih odnosa s vršnjacima. Autorica teksta je Ana Tonković Dolenčić, redateljica Petra Mrduljaš, kreatorica lutaka Neda Vuković.
petak, 4. listopada 2019. 20:00 ● Gradsko dramsko kazaište Gavella
Premijera predstave Malograđani Maksima Gorkog
Drama koja je odavno ušla u zlatni kanon svjetske dramaturgije, Malograđani obiluju galerijom živopisnih, kompleksnih lica "u potrazi" za mnogočime ljubavlju, vjerom, smislom. U fokusu je obitelj Vasilija Vasiljeviča Besemjonova, bogatog malograđanina.
petak, 6. prosinca 2019. ● Gradsko dramsko kazalište Gavella
Premijera predstave Gospoda Glembajevi Miroslava Krleže
U ulozi Nacija Glembaya 50. godišnjicu svojeg umjetničkog rada obilježiti će Zlatko Vitez, s njim će na pozornici surađivati Nataša Janjić kao Barunica Castelli, Amar Bukvić kao Leone Glembay, te Dijana Vidušin, Darko Milas, Ozren Grabarić, Sven Medvešek, Hrvoje Klobučar, Andrej Dojkić i Nikola Baće.