Kazalište

 

subota, 30. prosinca 2017. 19,30 ● HNK Zagreb

Kristian Novak
Ciganin, ali najljepši

Dramska premijera
Redatelj: Ivica Buljan
Protagonisti ovoga briljantnog Novakova romana čine nevjerojatnu galeriju likova koju prepoznajemo iz strahova današnjice, a uokvireni su u majstorsko fikcijsko tkanje.

 

utorak, 19. prosinca 2017. 20,00 ●
Točno u podne
Redatelj: Vedran Hleb
Koprodukcija KUFER-a i Teatra &TD
opširnije...
subota, 16. prosinca 2017. 20,00 ● ZKM

Tomislav Zajec
Ono što nedostaje

Dramska premijera
Redateljica: Selma Spahić
petak, 15. prosinca 2017. ● Kazalište Gavella
William Shakespeare
Kralj Rikard III.
Dramska premijera
Redatelj: Aleksandar Popovski
Lordovi i kraljice, vojvode i ubojice, iscrtavaju fabularni sklop visoke napetosti i prenapregnutosti, donoseći na pozornicu svijet gdje je čovjek čovjeku ponajprije vuk, a tek potom brat, sin, prijatelj, ljubavnik...
četvrtak, 7. prosinca 2017. ● Kazališna dvorana ''Lea Deutsch'', Palmotićeva 16
N. Lukačević
Stube Helene Modell

Premijera monodrame
Redatelj: Marko Juraga
Produkcija Aplauz Teatra i Teatra Erato

utorak, 5. prosinca 2017. 20,00 ● ZKM

Zagrebački plesni ansambl
Staging A Play: Tartuffe

Premijera
Koreograf: Matija Ferlin
Uz devetoro izvođača koji plešu tijekom svih pet činova, Ferlin je kreirao kompleksni izvedbeni aparat u kojem su tijela u prostoru jedini nositelji radnje.
petak, 1. prosinca 2017. 19,30 ● Kazalište Komedija
Milana Vuković Runjić
Faraon iz Ilice je mrtav
Premijera
Redatelj: Krešimir Dolenčić
Glazbeno-kazališni spektakl 'Faraon iz Ilice je mrtav' nastalo je prema kompleksnom književnom djelu Milane Vukov Runjić koje balansira između krimića, melodrame i društvene kronike, a vraća nas na zagrebačke ulice dvadesetih godina prošlog stoljeća. 
srijeda, 29. studenog 2017. 20,00 ● Kazalište KNAP
Khalil Gibran
Prorok
Poema
Premijera
Redateljica: Rebecca Agić
Vjerojatno ni jedan pjesnik u povijesti nije stekao tako široku i raznovrsnu publiku kao Gibran. Svugdje, bez obzira na rasu i vjeru, njegovi stihovi prihvaćaju se s onom tihom poniznošću koju osjećamo svaki put kad stanemo pred veliko djelo toplog ljudskog duha.

 

ponedjeljak, 27. studenog 2017. 20,00 ● Teatar &TD
Marina Pejnović
Kad tad
Dramska premijera
Ideja za predstavu potekla je iz Facebook statusa Ide Jurjević koja je u svojoj cvjećarni bilježila crtice iz života, vrlo često uparene promišljanjima o literaturi koju je u tom trenutku proučavala. 
subota, 18. studenog 2017. 21,00 ● HNK Zagreb

BADco.
Ispravci ritma

Dramska premijera
U koprodukciji kazališnoga kolektiva BADco., Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i Dubrovačkih ljetnih igara predstava Ispravci ritma u režiji Gorana Sergeja Pristaša, na tragu pripovijetke Dobri duh Zagreba Pavla Pavličića.

 

subota, 18. studenog 2017. 20,00 ● ZKM
Lewis Carroll/ Ivor Martinić
Alisa u zemlji čudesa
Dramska premijera
Redateljica: Renata Carola Gatica
petak, 17. studenog 2017. 20,00 ● Kerempuh
Autorski projekt Andrása Urbána
Audicija
Praizvedba
Kakav je osjećaj biti na audiciji i jesno li svakodnevno dio jedne velika selekcije? Osjećamo li se kao pojedinci odbačeni i nepotrebni iako se svim silama trudimo postići upravo suprotno? Koga to želimo zadovoljiti i čija je odgovornost za nezadovoljstvo u ojem se nalazimo? Ovo su samo neka od brojnih pitanja u vrtlogu ove predstave koja sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
četvrtak, 16. studenog 2017. 20,00 ● KD Vatroslava Lisinskog
Christopher Durang
Za umrijet od smijeha
Dramska premijera
Durangova je komedija iz 1987. napisana za dvoje glumaca čije likove spoji jedan naizgled običan incident u supermarketu. Prvu produkciju ovog teksta u Hrvatskoj potpisuju zajednički dva kazališta s neovisne scene - Teatar Rugantino i Planet Art dok se u glavnim ulogama nalaze ravnatelji te dvije organizacije, Gordana Gadžić i Marko Torjanac.
utorak, 7. studenog 2017. 19,30 ● HNK Zagreb

Phillipe Manoury - Elfriede Jelinek
Kein Licht.

Operna premijera
Tekst i glazba ovog djela bit će usko povezani, tvoreći suvremeni Singspiel, njemačku inačicu žanra opéra-comique, koji karakterizira izmjenjivanje glumačkih i opernih scena. Kein Licht. djelo je europske dimenzije s obzirom na to da inspiraciju crpi iz tradicionalnih glazbenih stilova popularnih s obje strane rijeke Rajne.

 

četvrtak, 2. studenog 2017. ● HNK Zagreb

Josip Hatze
Adel i Mara

Operna premijera
Široke melodijske linije, raspjevane arije i dramaturška napetost čine operu Adel i Mara jednom od najblistavijih djela domaćega opernog stvaralaštva. 

 

ponedjeljak, 30. listopada 2017. 19,30 ● Kazalište Gavella
Eberhard Streul i Otto Schenk
Zvjezdani trenutak Josipa Bizjaka
Glavni junak, Josip Bizjak, neostvareni je umjetnik i fanatik kazališta u kojem radi kao rekviziter. Kada publika unatoč otkazanoj predstavi ne napušta dvoranu, u jednom trenutku on ostaje sam na sceni i započinje istovremeno duhovitu i melankoličnu kazališnu igru kojom otkriva pogled iza kulisa kazališta.
subota, 28. listopada 2017. 20,00 ● Kazalište KNAP

Nino Škrabe
Koltovi generala Pattona

Redatelj: Georgij Paro
Škrabe je majstor jezičnih karakterizacija što glumcima daje priliku da kreiraju živopisne komične likove koji kao da žive tu među nama.
subota, 28. listopada 2017. 19,30 ● Dječje kazalište Dubrava, Cerska ulica 1
Bruno Margetić
Gusari

Premijera
Redatelj: Zoran Skalicki
Razrješenjem koje predstava nudi, otvara se prostor drugačijeg gledanja na snagu i ulogu djeteta u obitelji, pa i u stresnim situacijama: ono postaje arbitar, “kapetan broda” i “glas razuma” koji može ono što je roditeljima u tim trenucima nemoguće – komunicirati.

petak, 20. listopada 2017. 19:30 ● Kazalište Komedija
Nikolaj Vasiljevič Gogolj
Revizor

Dramska premijera
Redatelj: Dražen Ferenčina

petak, 20. listopada 2017. 19,00 ● ZKM
Tribina: Čitanje kazališta (Roman u raljama drame)
Je li teško pretočiti roman na kazališne daske, a da Vam se ta daska ne obije u glavu? 
Što roman ili prozno djelo gubi ili dobiva kad jednom počinje scenski život? Jesu li književni likovi ljepši kad ih maštamo ili kad ih vidimo utjelovljene u interpretacijama glumaca? Idu li kazališta na „sigurno“ kad postavljaju vrlo poznati roman, nagrađivan i time odmah grade hit? Ili, je to veliki rizik? 
subota, 14. listopada 2017. 20,00 ● Kazalište Knap
Jelena Hadži - Manev
Nora - trenutak pobune

Dramska premijera
Redateljica: Frana Marija Vranković
Ova predstava odvija se po principu „kazališta u kazalištu“, prateći proces proba na predstavi „Nora – kuća lutaka“ prema originalnom dramskom djelu Henrika Ibsena.
petak, 13. listopada 2017. 19:30 ● HNK
Tamara Obrovac - Claudio Bernardi
Apoksiomen

Baletna praizvedba
Koreograf: Claudio Bernardo
U predstavi kojoj more određuje poetski i misaoni prostor, koreograf Claudio Bernardo će za odgovorima, koje nam Apoksiomenova nijema usta ne mogu dati tragati zaranjajući duboko u svoju umjetničku imaginaciju na glazbu Tamare Obrovac koja svojim melosom dodiruje sve rubove Mediterana ...

 

utorak, 10. listopada 2017. 18,00 ● z/k/m
Kristijan Ugrina
Zdrav i čisti dom, to je baš po mom

Dramska premijera
Redatelj: Kristijan Ugrina
„Na predstavu su pozvani svi koji žele pomoći počistiti jedan strašno prljav stan, odijeliti otpatke prema vrsti, ubaciti ih u raspjevane kante i spasiti jednog dječaka. Alergični na grinje dobrodošli su!“, zapisala je o predstavi dramaturginja Jelena Milošević.
petak, 6. listopada 2017. 20,00 ● Kazalište Knap
Kevin Doyle
Konzum/Consume

Premijera projekta
Kroz ovaj rad Kevin Doyle, nadahnut poznanstvom i umjetničkim tendencijama preminulog  hrvatskog multimedijalnog umjetnika, scenografa te osnivača umjetničke organizacije Studio Artless Željka Zorice (1957.-2013.) 
petak, 29. rujna 2017. 20:00 ● Kazalište KNAP
Antonio Amurri
KAKO UBITI SUPRUGU ILI SUPRUGA BEZ SUVIŠNIH ZAŠTO

Dramska premijera
Redatelj: Boris Kovačević
Kazalište KNAP predstavlja vam 10 najopasnijih i najraširenijih tipova supruga i supruga koji na nas vrebaju na današnjem tržištu kao i gorka iskustva koja svaka normalna osoba s njima može imati. Ovom urnebesno zabavnom i poučnom predstavom želimo širom otvoriti oči svima koji naivno i zaljubljeno srljaju u brak kao i onim zaljubljenicima koji su u tu klopku već upali.
 

četvrtak, 28. rujna 2017. 19:30 ● HNK

Vjekoslav Majer - Krešo Golik - Rene Medvešek
TKO PJEVA ZLO NE MISLI

Dramska premijera
Redatelj: Rene Medvešek
Inspiriran scenarijem Kreše Golika za jedan od najgledanijih filmova u povijesti hrvatske kinematografije, nastalom na temelju Dnevnika maloga Perice Vjekoslava Majera iz 1942., Rene Medvešek režirat će kazališni potpourri koji rekonstruira izumirući dobri duh Zagreba.

 

petak, 22. rujna 2017. ● Gavella
Joël Pommerat
PONOVNO UJEDINJENJE DVIJU KOREJA

Dramska premijera
Redatelj: Paolo Magelli
Ponovno ujedinjenje dviju Koreja sugerira predstavu – "pohvalu ljubavi", zaigranu i otvorenu za emotivan susret s gledateljem. Izvedbe suvremenih francuskih dramskih tekstova u hrvatskom su kazalištu rijetkost, pa je Ponovno ujedinjenje dviju Koreja već i po tome zanimljiva novost na pozornici našeg teatra...

 

subota, 16. rujna 2017. 20,00 ● Dvorana Muzičke akademije
Festival svjetskoga kazališta
BLOCKBUSTER
Blockbuster kombinira kadrove iz najpoznatijih američkih filmova u kojima glume Michael Douglas, Sean Penn, Brad Pitt, Tom Cruise i Julia Roberts. Filmovi reducirani na mini sekvence stvaraju novu priču, nalik trileru inspiriranom Pikettyjevom analizom globalnoga kapitalizma i njegovih perverzija.
četvrtak, 14. rujna 2017. 20,00 ● HNK
Festival svjetskoga kazališta
SESTRE MACALUSO
Redateljica: Emma Dante
Emma Dante osvaja intenzitetom emocija, hvatajući za srce i dušu, toliko da na kratko zaboravimo kaos i žurbe u kojima živimo. Predstava pripovijeda o sedam sestara koje nakon pogreba jedne od njih, odbacuju korotno ruho, odijevaju šarene haljine i kupaće kostime. Almodovarovska sjetna i energična avantura ostavlja nas bez daha.
srijeda, 13. rujna 2017. 20,00 ● Dvorana Muzičke akademije

Festival svjetskoga kazališta
RAMONA

Redatelj: Rezo Gabriadze
Genijalni gruzijski redatelj Rezo Gabriadze opipljivom magijom razvija sjećanje na stvarnost Sovjetskog Saveza. Glavna  junakinja je znatiželjna i živahna lokomotiva Ramona, koja se zaljubi u čelični stroj imena Ermon. Na svojim putovanjima susreću cirkus, akrobate i žonglere, koji okružuju ovu prekrasnu željezničku romansu.
utorak, 12. rujna 2017. 20,00 ● Dvorana Muzičke akademije

Festival svjetskoga kazališta
RAMONA

Redatelj: Rezo Gabriadze
Genijalni gruzijski redatelj Rezo Gabriadze opipljivom magijom razvija sjećanje na stvarnost Sovjetskog Saveza. Glavna  junakinja je znatiželjna i živahna lokomotiva Ramona, koja se zaljubi u čelični stroj imena Ermon. Na svojim putovanjima susreću cirkus, akrobate i žonglere, koji okružuju ovu prekrasnu željezničku romansu.
ponedjeljak, 11. rujna 2017. 20,00 ● HNK
Festival svjetskoga kazališta
ŠTO AKO SU OTIŠLE U MOSKVU
Redateljica: Christiane Jatahy
U Moskvu! U Moskvu! Tko se ne sjeća poziva da se sve napusti iz Čehovljeve Tri sestre. Za te mlade žene, zauvijek osuđene na provinciju, ime velikoga grada nosilo je nadu boljega života. Redateljica je čula njihov plač i uzdrmala Čehovljeve sekularne zadanosti, ubacivši utopijsko što ako. Što ako su otišle u Moskvu?
nedjelja, 30. srpnja 2017. 21:00 ● Ljetne noći Teatra Exit, MUO
Zijah A. Sokolović
CABAres, CABArei
O upoznavanju, o iskustvu, o običnom danu, o uspjehu i neuspjehu, o dogovaranju, o borbi mišljenja, o hrani, o zdravom razumu, o vožnji autom, o budućnosti, o kazalištu kao frižideru zabluda o mediokritetima, o rodbini, o zaostalosti, o pomirenju sa životom, o budalama, o seksu i starosti...
subota, 29. srpnja 2017. 21:00 ● Ljetne noći Teatra Exit, MUO
Zijah A. Sokolović
GLUMAC JE...GLUMAC JE...GLUMAC JE...
Predstava koju se igra 34 godine. Predstava koja se ponavljala preko 1500 puta. Predstava koju je igralo 15 glumaca na 5 jezika u 20 zemalja svijeta. Predstava koja je premijerno izvedena u Beču, Parizu, Varšavi, Londonu, New Yorku, Sidneyu, Berlinu, Stuttgartu i Trstu! ...
petak, 28. srpnja 2017. 21:00 ● Ljetne noći Teatra Exit, MUO
Nick Hornby
IZLOŽAK BR. 49
Bivši se izbacivač u ulozi muzejskog čuvara na svoj način suočava s pitanjima o smislu umjetnosti. Provodeći radno vrijeme pokraj jednog provokativnog izloška, potaknut na razmišljanje, postupno mijenja svoje dotadašnje stavove i svoju zaštitarsku ulogu počinje shvaćati vrlo osobno, braneći svim srcem povjereno mu umjetničko djelo od kritika i napada zgrožene javnosti.
utorak, 25. srpnja 2017. 21:00 ● Ljetne noći Teatra Exit, MUO
Goran Vojnović
TAKSIMETAR
Što se događa taksistu na ulicama Zagreba dok se u njegovom taksiju vozi mnoštvo različitih karaktera, od konceptualnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije, novopečenog japija i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog, usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi i frustracije vremena u kojem živimo.
subota, 22. srpnja 2017. 21:00 ● Ljetne noći Teatra Exit, MUO
Bjarni Haukur Thorsson
JA, TATA!
Urnebesna je i dirljiva ispovijed čovjeka bačenog u avanturu donošenja novog života na svijet. Kada ga jednog zimskog dana žena, mašući mu testom za trudnoću ispred nosa, upita: “Dragi, koje je boje trudnoća?”, njegov savršeno uređeni život okreće se naglavačke.
petak, 21. srpnja 2017. 21:00 ● Ljetne noći Teatra Exit, MUO
Nick Hornby
IZLOŽAK BR. 49
Bivši se izbacivač u ulozi muzejskog čuvara na svoj način suočava s pitanjima o smislu umjetnosti. Provodeći radno vrijeme pokraj jednog provokativnog izloška, potaknut na razmišljanje, postupno mijenja svoje dotadašnje stavove i svoju zaštitarsku ulogu počinje shvaćati vrlo osobno, braneći svim srcem povjereno mu umjetničko djelo od kritika i napada zgrožene javnosti.
četvrtak, 20. srpnja 2017. 21:00 ● Ljetne noći Teatra Exit, MUO
Mate Matišić
BALON

Čini se kako je glumac u središtu svakog kazališnog izričaja. Ova predstava istražuje upravo tu navedenu očitost. Matišićev Balon mehanizmom duhovitih zapleta pojačava centralno mjesto glumca te na taj način razotkriva rubne odrednice glumačkog poziva. Nastaje začudna mapa: predgrađa iluzije koju glumac stvara i kojima putuje, vode ga do centra igre i neizbježnog susreta sa samim sobom. Kamo krenuti tada?

srijeda, 19. srpnja 2017. 21:00 ● Ljetne noći Teatra Exit, MUO
Raymond Queneau
STILSKE VJEŽBE
Ova predstava, koja je najsjajniji predstavnik cijele jedne iznimne kazališne ere, po kazališnoj i glumačkoj kvaliteti već punih 40 godina spada u sam vrh svjetske kazališne produkcije. Radi se o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću. 
ponedjeljak, 17. srpnja 2017. 21:00 ● Ljetne noći Teatra Exit, MUO
Ivica Boban
KAKO MISLIŠ MENE NEMA?!
Kroz dva sata “nabrijane” farsične i iskrene, kalamburične i dramatične, istodobno smiješne i gorko-tužne igre, glumci putuju kroz niz svojih unutrašnjih i zamišljenih identiteta i pretvaraju ih alkemijom svoje igre u niz osoba, situacija, realnih i fantastičnih događaja koje prepoznajemo kao naše vlastite, kao stvarnost koja nas okružuje i koju u svom apsurdu, konfliktu i dramatičnosti živimo.
petak, 7. srpnja 2017. 21:00 ● Memorijalni prostor Miroslava i Bele Krleža, Krležin Gvozd 23

BALADE PETRICE KEREMPUHA

 

Autorski rad: Veno Mušinović
Glazbu osmislili: Vedran Živković i Nikola Švenda
Miroslav Krleža, Veno Mušinović, Mario Jamnić, Hrvoje Klemenčić, Nikola Švenda, Vedran Živković, Barbara Majnarić

četvrtak, 6. srpnja 2017. 21:30 ● Memorijalni prostor Miroslava i Bele Krleža, Krležin Gvozd 23

DO VIĐENJA NA NE-BU

po motivima knjige ''Razgovori s Krležom'' Predraga Matvejevića
Režija i adaptacija: Ivan Planinić
Izvode: Hrvojka Begović i Luka Bulović
srijeda, 5. srpnja 2017. 21:00 ● Memorijalni prostor Miroslava i Bele Krleža, Krležin Gvozd 23

BOBOČKA ILI DRUGIH STO STRANICA FILIPA LATINOVICZA

Redatelj: Ivan Leo Lemo
Ana Tonković Dolenčić, prema romanu Miroslava Krleže ''Povratak Filipa Latinovicza''
Izvode: Ecija Ojdanić, Willem Miličević
Kazalište Moruzgva
utorak, 4. srpnja 2017. 20:30 ● Memorijalni prostor Miroslava i Bele Krleža, Krležin Gvozd 23

Miroslav Krleža
ARETEJ

Prema ideji Gorana Matovića
Adaptacija i režija: Morana Foretić
Izvode: Đorđe Kukuljica, Iva Mihalić, Vilim Matula, Juraj Aras, Asim Ugljen, Goran Guksić
ponedjeljak, 3. srpnja 2017. 20:30 ● Memorijalni prostor Miroslava i Bele Krleža, Krležin Gvozd 23

Miroslav Krleža
ARETEJ

PREMIJERA 
Prema ideji Gorana Matovića
Adaptacija i režija: Morana Foretić
Izvode: Đorđe Kukuljica, Iva Mihalić, Vilim Matula, Juraj Aras, Asim Ugljen, Goran Guksić

nedjelja, 2. srpnja 2017. 21:00 ● Memorijalni prostor Miroslava i Bele Krleža, Krležin Gvozd 23

ŠEST LICA ANE BORONGAY

Redateljica: Natalija Manojlović
Izvode: Sara Stanić, Ana Vučak, Dubravka Lelas, Paola Slavica, Dajana Čuljak, Ana-Marija Žužul

subota, 1. srpnja 2017. 21:00 ● Memorijalni prostor Miroslava i Bele Krleža, Krležin Gvozd 23

Miroslav Krleža
U AGONIJI

Redateljica: Ana Đorđević
Izvode: Marija Vicković, Radovan Vujović, Branko Cvejić
Adaptacija: Ana Đorđević
Scenografija: Mia David
Nezavisna produkcija "Beo art 2015''

ponedjeljak, 19. lipnja 2017. 20:00 ● 41. dani satire - Kazalište Kerempuh
Mate Matišić
LJUDI OD VOSKA
Redatelj: Janusz Kica
Nastupaju: Goran Grgić, Ana Begović, Ksenija Marinković, Slavko Jaruga
Dramski triptih Ljudi od voska Mate Matišića sastoji se od tri samostalna i stilski različita dijela, čija je glavna poveznica Viktor, bivši rock gitarist i pop-rock zvijezda bivše države, pandan Mati Matišiću, nekadašnjemu gitaristi i zvijezdi jugoslavenskoga benda Prva ljubav...
nedjelja, 18. lipnja 2017. 20:00 ● 41. dani satire - Kazalište Kerempuh
Nikolaj Erdman
ŽIVOT JE LIJEP
Redatelj: Aleksandar Morfov
Nastupaju: Nikola Ristanovski, Nikolina Kujača, Saško Kocev

Kompleksnom, kompaktnom, bez praznog hoda, s jakim dramaturškim fokusom na pitanje „Tko i kako i zašto može/treba profitirati od samoubojstva jednog običnog čovjeka?" 

  

subota, 17. lipnja 2017. 20:00 ● 41. dani satire - Kazalište Kerempuh

Ivan Vidić
NOĆNI ŽIVOT

 

Redatelj: Paolo Magelli
Nastupaju: Hrvojka Begović, Katarina Bistrović Darvaš,  Zoran Čubrilo, Nataša Dangubić
Teatar, da bi opstao u takvom vremenu i oteo mu, označio i opravdao svoj prostor, mora imati – razlog. Pozornica ostaje mjesto različitih estetika, ali prestaje biti alibi za ne postavljanje pitanja, za ne postojanje emocija.
petak, 16. lipnja 2017. 20:00 ● 41. dani satire - Kazalište Kerempuh
Zijah A. Sokolović
DEMOKRACIJA
Redatelj: Zijah A. Sokolović
Nastupaju: Zijah A. Sokolović, Dražen Šivak
Predstava DEMOKRACIJA je duhovito, kabaretski-poučno, uvjerljivo, talentirano i kreativno ispričana scenska priča o raznim oblicima NEUSPJELE demokracije...
srijeda, 14. lipnja 2017. 20:00 ● 41. dani satire - Kazalište Kerempuh
Richard Bean
JEDAN SLUGA DVA GOSPODARA

Redatelj: Vito Taufer
Nastupaju: Nikša Butijer, Ornela Vištica, Matija Šakoronja, Hrvoje Kečkeš

U commediji nije bilo napisanih scenarija; družine su improvizirale radnje. Svaki je glumac znao gdje počinje i završava priča njegovog lika, a time i razne točke zapleta koje su trebali obići kako bi završili putovanje svog lika...
utorak, 13. lipnja 2017. 20:00 ● 41. dani satire - Kazalište Kerempuh
Rok Vilčnik Rokgre
NARODNI DEMOKRATSKI CIRKUS  SAKEŠVILI
Redatelj: Luka Martin Škof
Nastupaju: Gregor Baković, Maša Derganc, Boris Mihalj, Klemen Slakonja
U "Kerempuh" dolazi s nagradom Slavka Gruma za 2016. godinu nagrađeni Narodni demokratski cirkus Sakešvili iz totalitarne državice, u kojoj je sve ograničeno i regulirano...
ponedjeljak, 12. lipnja 2017. 20:00 ● 41. dani satire - Kazalište Kerempuh
Samuel Beckett
SVRŠETAK IGRE 
Redatelj: Kay Voges
Nastupaju: Frank Genser, Uwe Schmieder
U nekoliko vijesti upućenih Svemu Wolframa Lotza ponovno susrećemo Luma i Purla, duhovne unuke Hamma i Clova. Glumici Frank Genser i Uwe Schmieder ruše se iz te inscenacije na ekranu, skupa s kostimima i scenografijom, ravno u Beckettov Svršetak igre...
nedjelja, 11. lipnja 2017. 20:00 ● 41. dani satire - Kazalište Kerempuh
Branislav Nušić
OŽALOŠĆENA PORODICA
Redatelj: Igor Vuk Torbica
Nastupaju: Peter Musevski, Aljoša Koltak, Borut Veselko, Andrej Murenc 
U komediji Ožalošćena porodica (1934.) Nušić je kritičku oštricu usmjerio na pokvarenu, prijetvornu  i povampirenu obitelj, prije svega na ljudsku pohlepu. Obitelj se sakupi na pogrebu strica u njegovom domu i svaki od tako imenovanih rođaka je uvjeren da upravo on ima pravo na nasljedstvo...
nedjelja, 11. lipnja 2017. 19:30 ● HNK Zagreb
Dalibor Matanić
EGZORCIZAM

Redatelj: Dalibor Matanić
Nastupaju: Nika Ivančić, Helena Minić, Senka Bulić, Janko Popović Volarić

Ova uzbudljiva i beskompromisna predstava donosi na scenu sudbinu mlade djevojke Maše Artuković za koju se sumnja da bi mogla biti opsjednuta sotonom. Oko nje se okupljaju Svećenik posrnuo u vjeri koji kani napraviti vlastiti egzorcizam, psihijatrica...
subota, 10. lipnja 2017. 20:00 ● 41. dani satire - Kazalište Kerempuh

Saša Božić i Petre Hrašćanec
FOLK ACTS

Redatelj: Saša Božić
Nastupaju: Nataša Dangubić i Višnja Vitas
Folk Acts ne bavi se moraliziranjem oko učinaka turbo folk kulture, niti želi kolonizirati turbo folk izvedenice u posvećeni, intelektualni prostor teatarske, crne kutije...
četvrtak, 8. lipnja 2017. 20:00 ● 41. dani satire - Kazalište Kerempuh
Aleksandar Popović
MRIJEŠĆENJE ŠARANA
Redatelj: Milan Nešković
Nastupaju: Svetozar Cvetković, Hristina Popović, Uroš Jakovljević Savić, Nemanja Oliverić
Mriješćenje šarana je komad o prijelomnim povijesnim trenucima, političkim previranjima i velikim društvenim promjenama koje se paralelno događaju u jednoj kući, unutar mješovite obitelji malih građana i seljaka koji se međusobno bore za vlast i prevlast...
srijeda, 7. lipnja 2017. 20:00 ● 41. dani satire - Kazalište Kerempuh

Ante Tomić  & Rajko Grlić
USTAV REPUBLIKE HRVATSKE

Redatelj: Vinko Brešan
Nastupaju: Borko Perić, Nikša Butijer, Ana Maras Harmander, Damir Poljičak
Profesor Vjeko živi u centru Zagreba s Hrvojem, nepokretnim ocem, nekadašnjim ustaškim časnikom. Vjekin užitak su noćne šetnje kada, odjeven kao žena, luta gradom. U jednoj od tih šetnji pretuče ga grupa mladića...
utorak, 6. lipnja 2017. 20:00 ● 41. dani satire - Kazalište Kerempuh
Boban Skerlić – Milena Depolo
VRLA NOVA 2061.
Redatelj: Boban Skerlić
Nastupaju: Vesna Kljajić Ristović, Jelena Mihajlović, Minja Peković, Vladimir Grbić
Dobro je što još postoji kazalište. To je jedino mjesto gdje možemo glasno vikati o tome kako se osjećamo u svijetu koji nas okružuje. I da znamo da će nas netko čuti. Ili bar da imamo iluziju o tome...
ponedjeljak, 5. lipnja 2017. 20:00 ● 41. dani satire - Kazalište Kerempuh
Árpád Schilling
DOKLE POGLED SEŽE
Redatelj: Árpád Schilling
Nastupaju: Varja Đukić, Dejan Đonović, Aleksandar Gavranić, Srđan Grahovac
Turbulentne teme današnjice koje je poznati mađarski redatelj Árpád Schilling smjestio u radnju predstave prepoznate su kao gorući problemi u Crnoj Gori, ali nisu samo realnost ovog prostora nego i Balkana, pa i drugih europskih zemalja...
nedjelja, 4. lipnja 2017. 20:00 ● 41. dani satire - Kazalište Kerempuh
Milena Bogovac
JAMI DISTRIKT
Redatelj: Kokan Mladenović
Nastupaju: Isidora Simijonović, Jelena Graovac, Nina Nešković
Dokumentarna kazališna predstava o najstarijoj naciji na svijetu! Nacije proizvode ratove i ratovi proizvode nacije. Tko je prvi počeo? Dokazat će se! Nacija koja dokaže da je evoluirala direktno iz majmuna, dobiva nagradnu vožnju u povijesnom luna-parku...
petak, 2. lipnja 2017. 20:00 ● 41. dani satire - Kazalište Kerempuh
Peter Kušter
BRZINA OPERETA

Redatelj: Ivana Djilas
Nastupaju: Ana Facchini, Kristijan Guček, Peter Harl, Gorazd Jakomini

Hoffmanov Peter Kušter sadrži različite priče, napisane u vremenu takozvane crne romantike. Bizarne priče pipovijedaju o lošem ponašanju djece i njegovim mogućim opasnih posljedicama...
utorak, 30. svibnja 2017. 19:30 ● HNK Zagreb
Miroslav Krleža // Leo Mujić
GOSPODA GLEMBAJEVI

Koreograf: Leo Mujić
Nastupaju: Guilherme Gameiro Alves, Edina Pličanić, Balint Rauscher, Pavla Pećušak

Praizvedba baleta Gospoda Glembajevi premijerno će se izvesti  30. svibnja u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu, na glazbu Ludwiga van Beethovena i Sergeja Rahmanjinova. Dramaturški suradnik na predstavi je Ivan Leo Lemo, scenografiju potpisuje Stefano Katunar, a kostimografiju Manuela Paladin Šabanović.

 

srijeda, 24. svibnja 2017. 20:00 ● Kazalište Gavella
Filip Šolagović
TESLA ANONIMUS

Redatelj: Filip Šolagović
Nastupaju: Marko Petrić, Andrej Dojkić, Antonija Stanišić Šperanda, Natalija Đorđević

Polazeći od činjenice da je Teslin doprinos civilizaciji i čovječanstvu istovremeno prepoznat i prilično nepoznat, predstava Filipa Šolagovića pokušat će rasvijetliti neke manje znane događaje vezane uz život i rad ovog nevjerojatnog izumitelja...
ponedjeljak, 22. svibnja 2017. 18:00 ● Zagrebačko kazalište lutaka
Jelena Kovačić i Anica Tomić
PREKO SEDAM MORA, PREKO SEDAM GORA

Redatelj: Anica Tomić
Dramaturgija: Jelena Kovačić

Predstava na scenu dovodi upravo njihove priče. Temeljena na dokumentarnim materijalima, predstava priča priču o putovanju u bolji život, prema nesigurnom i neizvjesnom cilju. Putovanje je to na kojem oni koji se na njega odluče ostaju bez svega osim svog vlastitog života. Ova  predstava pokušava im vratiti pravo na to da ispričaju svoje priče...
utorak, 16. svibnja 2017. 20:00 ● kazalište Teatar&TD
Aleksandar Švabić
JEDAN MRTAV ČOVJEK
Redatelj: Aleksandar Švabić
Nastupaju: Nataša Kopeč, Mirta Polanović, Dean Krivačić, Sven Jakir 
Ljudi imaju pravo biti glupi, to se ne može ukinuti dekretom. Osim toga, ima gorih stvari: egoizam, zloba, sadizam, terorizam, na primjer, popis je poduži... To uopće ne znači da na svijetu ne postoje pametni ljudi, dobre ideje, genijalna djela, zdrave stvari...
petak, 12. svibnja 2017. 19:30 ● Kazalište Komedija

Eugene Labiche
TALIJANSKI SLAMNATI ŠEŠIR

Redatelj: Georgij Paro
Nastupaju: Jan Kerekeš, Damir Lončar, Željko Duvnjak, Nina Kaić Madić
Na dan svog vjenčanja Fadinard mora u potragu za slamnatim šeširom kojega je njegov konj pojeo u šumi.  Šešir je bio vlasništvo gospođe Anaïs Beauperthuis koja se tamo sastala sa svojim ljubavnikom. Za Fadinardom kreće punac skupa s cijelim svatovima...
četvrtak, 11. svibnja 2017. 19:30 ● Kazalište Gavella
Tena Štivičić
NEVIDLJIVI

Redatelj: Matjaž Pograjc
Nastupaju: Ozren Grabarić, Nataša Janjić, Sven Medvešćak, Bojana Gregović Vejzović

"Nevidljivi" Tene Štivičić dosad su neizvođeni u hrvatskom kazalištu, a razlog tome možda treba potražiti u činjenici da je riječ o drami, izvorno napisanoj na engleskom jeziku koja se, tada kada je nastala, svojom tematikom i poljem interesa direktno obraćala ponajprije britanskoj kazališnoj publici.
petak, 5. svibnja 2017. 19:30 ● HNK Zagreb
Anton Pavlovič Čehov
IVANOV

Redatelj: Eimuntas Nekrošius
Nastupaju: Bojan Navojec, Dragan Despot, Milan Pleština, Alma Prica

Ivanov je vlasnik ladanja s brojnim životnim problemima. U braku je sa ženom koju ne voli, a koja je i vrlo bolesna. Za njezino liječenje potreban je znatan novac, no kako je ona neposredno prije udaje prešla sa židovske vjere na kršćanstvo, obitelj ju je razbaštinila...
petak, 21. travnja 2017. 20:00 ● Kazalište Kerempuh
Zoran Lazić
NARODNI HEROJ LJILJAN VIDIĆ

Redatelj: Krešimir Dolenčić
Nastupaju: Ana Maras Harmander, Dražen Čuček, Ivan Đurić, Anita Matić Delić

Ljiljan Vidić je mladi seljak koji piše pjesme i najveći mu je san priključiti se narodnooslobodilačkoj borbi. To mu i uspijeva nakon što ga partizani izbave iz četničkog zarobljeništva, pa napokon postaje član desantne jedinice sastavljene od priučenih glazbenika...
ponedjeljak, 10. travnja 2017. 19:00 ● HNK Zagreb
Giuseppe Verdi
DON CARLO

Redatelj: Derek Gimpel
Nastupaju: Luciano Batinić, Valentina Fijačko Kobić, Stjepan Franetović, Siniša Hapač

Veličanstvena opera Giuseppea Verdija Don Carlo jedno je od brojnih skladateljevih remek­djela, koje se temelji na tragediji velikoga njemačkog pisca Friedricha Schillera. Ništa ljudsko nije mi strano, govorio je Verdi, stavljajući uvijek u središte svojega stva­ralaštva čovjeka...
nedjelja, 9. travnja 2017. 11:00 ● Kazalište Mala scena
Lucija Stanojević
ZVUKOLIKA ŠUMA
Redatelj: Svetlana Patafta
Predstava za djecu u dobi od 3-10 godina
Nova glazbeno - scensku interaktivnu predstavu Teatra Puna kuća "Zvukolika šuma". Govori o osnovnim pojmovima glazbe: zvuk, ton, ritam i melodija. Predstava je inspirirana pričom Lucije Stanojević.
ponedjeljak, 3. travnja 2017. 20:00 ● Kazalište Mala scena
Filmske igraonice za djecu i mlade & Tommy Jurčec
DRUGA STRANA PREDSTAVE
Redatelj: Boris Bakal
Nastupaju: Anouk Kivađ, Bruno Mašić, Bruno Šimunić, Dominik Markovina
Predstava je primjerena svim uzrastima i svim godišnjim dobima i u temelju svojeg istraživanja i rada polazi od fragmenata romana Ranka Marinkovića „Kiklop“ te nekoliko društvenih igara...
ponedjeljak, 3. travnja 2017. 20:00 ● Zagrebačko kazalište lutaka
Ladislav Prežigalo
POLITIČAR

Redatelj: Igor Weidlch
Nastupaju: Slavko Sobin

Bliže nam se izbori, stoga svakodnevno osluškujem glas naroda i podmićujem ljude da dođu. Nadam se da me u ponedjeljak neće iznevjeriti i da će svi oni koji očekuju pravedniju i pošteniju budućnost doći i poslušati moja iskrena i originalna obećanja...
subota, 1. travnja 2017. 19:30 ● Zagrebačko kazalište mladih
Kristian Novak
ČRNA MATI ZEMLA
Redatelj: Dora Ruždjak Podolski
Nastupaju:  Adrian Pezdirc, Mia Biondić, Doris Šarić Kukuljica, Nataša Dorčić
"Črna mati zemla" roman je o uspješnom mladom piscu Matiji Dolenčecu koji stvaralačku i ljubavnu blokadu pokušava otkloniti dosežući vlastitu, do amnezije potisnutu priču, onu koju je kompenzirao izmišljanjem svih drugih priča...
četvrtak, 30. ožujka 2017. 20:00 ● HNK Zagreb
Tero Saarinen
MORPHED

Redatelj:  Tero Saarinen
Nastupaju: plesna skupina "Tero Saarinen Company"

Plesna predstava Morphed gostovala je diljem svijeta, uvijek praćena iznimno dobrim reakcijama publike i službene kritike, a odlikuje se karakterističnim koreografskim stilom temeljenim na klasičnome i suvremenome plesnom izričaju,u kojem sedmorica snažnih plesača, svojim vlastitim emocijama i intenzitetima ostvaruju suvremen, čist i mističan ples.
četvrtak, 30. ožujka 2017. 19:00 ● Mala scena
Georg Ph. Telemann
PIMPINONE

Redatelj: Frana Marija Vranković
Nastupaju:  Valentina Mekovec, Maja Mužar i Manda Sviben

Nakon osvojenih šest Rektorovih nagrada, nominacije za Nagradu hrvatskoga glumišta i četiri naslova, opera " Pimpinone" će biti peta glazbeno scenska produkcija Male scene od 2013. godine namijenjena mladima i odraslima.
utorak, 28. ožujka 2017. 19:30 ● Gavella
Elvis Bošnjak
SRCE VEĆE OD RUKU

Redatelj: Tamara Damjanović
Nastupaju: Barbara Nola, Hrvoje Klobučar, Tara Rosandić, Andrej Dojkić

Drama "Srce veće od ruku" ljubavna je trilogija Elvisa Bošnjaka, te sam autor za dramu kaže da je djelo o ekskluzivnosti vlastitih osjećaja, pa i sebična želja za posjedovanjem drugoga....
srijeda, 22. ožujka 2017. 20:00 ● Arena Zagreb
Andrew Lloyd Webber
MJUZIKL "CATS"

Redatelj: Trevor Nunn
Koreograf: Gillian Lynne

Mjuzikl je predstavljem u više od 30 zemalja, preveden je na više od 10 jezika, a pogledalo ga je više od 50 milijuna ljudi diljem svijeta. Poznat je po tome što je prvi uveo moment interaktivnosti s publikom, stoga ne čudi činjenica da ima i najfanatičnije fanove.
petak, 17. ožujka 2017. 19:30 ● HNK Zagreb

Petar Iljič Čajkovski
LABUĐE JEZERO

Redatelj: Vladimir Malakhov
Nastupaju: Andrea Schifano, Natalia Horsnell, Iva Vitić Gameiro, Kornel Palinko

Najpopularniji bijeli balet, djelo koje je postalo sinononim za klasičnu baletnu umjetnost, genijalnoga skladatelja Petra Iljiča Čajkovskoga.
petak, 10. ožujka 2017. 20:00 ● Zagrebačko kazalište mladih
Josip Kulundžić
PONOĆ

Redatelj: Ivan Planinić
Nastupaju: Hrvojka Begović, Edvin Liverić, Frano Mašković, Krešimir Mikić

Dramski tekst “Ponoć” Josipa Kulundžića, 1921. godine nagrađen je Demetrovom nagradom, a iste godine, u režiji Branka Gavelle, praizveden je u HNK u Zagrebu.
petak, 3. ožujka 2017. 20:00 ● Historijski dom
Franca Rame i Dario Fo
SAMO JEDNA ŽENA

Redatelj: Đuro Roić
Nastupa: Matija Prskalo

Je li između neka četiri zida zaista onako kako se na prvi pogled čini? Koliko truda i energije ulažemo da se zapravo, dobro prikrijemo, maskiramo, pripremimo za vanjski svijet? Koliko poznajemo ljude koje svaki dan viđamo?  I koliko nas oni uopće zanimaju?
nedjelja, 26. veljače 2017. 18:00 ● Mala dvorana Doma sportova
Oscar Hammerstein
PEPELJUGA

Redatelj: Robert Bošković
Nastupaju: Kim Verson, Bojan Jambrošić, Mia Begović, Nera Stipičević

Američki mjuzikl čiji je tekst i stihove napisao Oscar Hammerstein II, a glazbu Richard Rodgers, bazirana je na istoimenoj bajci braće Grimm. 
subota, 25. veljače 2017. 20:00 ● Kazalište Kerempuh
Ante Tomić
USTAV REPUBLIKE HRVATSKE

Redatelj: Vinko Brešan
Nastupaju: Borko Perić, Nikša Butijer, Ana Maras Harmander, Matija Šakoronja

Priča o četvero ljudi koji žive u istoj zgradi i zaziru jedni od drugih jer se razlikuju po imovinskom statusu, seksualnim navikama, nacionalnosti i vjeri. I vjerojatno nikada ne bi međusobno prozborili da ih nesreća na to ne natjera i učini međusobno ovisnim...
petak, 24. veljače 2017. 20:00 ● Histrionski dom
Mate Matešić
GASTERBAJTERSKI BOŽIĆ

Redatelj: Zoran Mužić
Uloge: Ankica Dobrić, Joško Ševo

Radnja predstave se događa na samu Badnju večer u praznom trgovačkom centru, u kojem su prisutni samo čistačica – Marija i noćni čuvar – Jozo; igrom slučaja oboje hrvatski gastarbajteri...
četvrtak, 23. veljače 2017. 20:00 ● Teatar &TD, Savska 25
Natalija Manojlović/Ivan Đula
TRI SESTRE

Redatelj: Natalija Manojlović
Nastupaju: Martina Tomić, Ivana Pavlović, Petra Chelfi

Deverbalizacija teksta drame s trima plesačicama, pokušaj je prijenosa atmosfere u kojoj ta nesposobnost djelovanja postaje radnjom drame. Alate za uprizorenje nedogađajnosti tražimo u redukciji ili eliminaciji govora, fizikalizirajući nemogućnost promjene kroz istraživanje ograničenih kretanja ostarjelog tijela.
srijeda, 22. veljače 2017. 19:30 ● Kazalište Komedija
Darko Domitrović - Miro Gavran
BYRON

Redateljica: Ivana Čoh Šverko
Nastupaju: Đani Stipaničev, Sandra Bagarić, Danijela Pintarić,  Renata Sabljak

U vremenu nesklonom emocijama, naši junaci će doživjeti najsnažniju uzvišenu ljubav koja će ih povesti  u dramatične i u komične situacije. Univerzalna priča u romantičnoj, putenoj Veneciji 19.st. u kojoj se zrcali Europa s junacima koji dolaze iz različitih naroda, zagrljena snažnom i plemenitom glazbom...
petak, 17. veljače 2017. 19:30 ● HNK Zagreb
Sergej Sergejevič Prokofjev
ZALJUBLJEN U TRI NARANČE
Redatelj: Krešimir Dolenčić
Dirigent: Nikša Bareza
Ova je opera kao jedan od miljokaza modernoga glazbenog stvaralaštva u potpunosti odredila smjer kretanja suvremene glazbe i modernoga poimanja opere. Zaljubljen u tri naranče mijenjala je, razvijala i popularizirala, kao i ostala Prokofjevljeva djela, suvremenu glazbenu i glazbeno­scensku umjetnost.
petak, 17. veljače 2017. 19:00 ● Zagrebačko kazalište lutaka
Antoine Galland - Željka Udovičić Pleština
ALADIN I ČAROBNA SVJETILJKA

Redatelj: Saša Broz
Nastupaju: Jadran Grubišić, Katarina Perica Kirin, Matilda Sorić, Mario Mirković

Priča o Aladinu pokazuje da treba imati vjere u sebe, a ako nas netko voli, voljet će nas sa svim manama i vrlinama. Uči nas da ničiju naklonost ne treba pokušavati osvojiti novcem, a u današnjem vremenu...
četvrtak, 16. veljače 2017. 20:00 ● Kazalište Gavella
Antun Šoljan
ROMANCA O TRI LJUBAVI

Redatelj: Boris Svrtan
Nastupaju: Igor Kovač, Martina Čvek, Tena Nemet Brankov, Nikola Baće

Predstava 'Romanca o tri ljubavi' Antuna Šoljana, najavljena kao jedan od najpoetičnijih dramskih tekstova pisanih na hrvatskom jeziku čiju najnoviju produkciju redateljski potpisuje Boris Svrtan. 
nedjelja, 12. veljače 2017. 19:30 ● HNK Zagreb
William Shakespeare
ZIMSKA PRIČA
Redatelj: Polly Findlay
Nastupaju:  Dragan Despot, Alma Prica, Livio Badurina, Luka Dragić
Jedno od posljednjih djela besmrtnoga Williama Shakespearea. I u ovome tekstu, kao i u većini ostalih, nadahnuo raznim izvorima, dok je glavni zaplet preuzet iz pastorale Roberta Greena Pandosto.
nedjelja, 5. veljače 2017. 20:00 ● Scena Vidra, Draškovićeva 80
Umjetnička organizacija Teatroman
MUŠKARCI.HR

Redatelj: Mario Kovač
Nastupaju: Goran Grgić, Boris Svrtan, Amar Bukvić, Živko Anočić

Muškarci.hr je predstava temeljena na brojnim stereotipima, glumci će hrabro prokazati licemjerne u svakodnevnom i sveopćem propagiranju brisanja razlika između muškaraca i žena...
nedjelja, 22. siječnja 2017. 17:00, 19:00 ● HNK Zagreb
Marijana Nola i Neno Belan
MATILDA

Redatelj: Nina Keflin
Nastupaju: Maja Kovač, Damir Lončar, Nela Kocsis, Jakov Bilić

Mjuzikl je nastao u produkciji Međunarodnoga dječjeg festivala u Šibeniku i Hrvatskoga narodnog kazališta u Šibeniku u lipnju 2015. godine, a od tada je diljem Hrvatske stekao kultni status kod djece i odraslih.
subota, 21. siječnja 2017. 20:00 ● Kazalište Kerempuh
Miro Gavran
TRAŽI SE NOVI SUPRUG
Redatelj: Željko Königsknecht
Nastupaju: Anita Matić Delić, Damir Poljičak, Željko Konigsknecht
Traži se novi suprug -  neobični je spoj komedije karaktera i komedije situacije te pruža brojne mogućnosti glumcima za stvaranje atraktivnih likova...
petak, 20. siječnja 2017. 20:00 ● Historijski dom
Tito Strozzi
IGRA U DVOJE

Redatelj: Saša Broz
Nastupaju: Dora Fišter-Toš, Janko Popović Volarić

Igra u dvoje humorna je drama Tita Strozzija, napisana 1956., u njegovoj najsnažnijoj književnoj, poslijeratnoj fazi. Ta se glavna tema nagovještava već i kroz podnaslov u kojem Strozzi navodi da je riječ o komadu iz kazališnog života u 3 čina.
utorak, 10. siječnja 2017. 19:30 ● HNK
William Shakespeare
HAMLET

Redatelj: Aleksandar Popovski
Nastupaju: Nebojša Glogovac, Jasna Đuričić, Nikola Rakočević

Prema riječima dramaturga Gorana Stefanovskoga, u ovome Hamletu preispituje se ratna groznica, paranoja, vanjskopolitička situacija. Za ulogu najslavnijega tragičkog junaka, redatelj Popovski je odabrao Nebojšu Glogovca, jednoga od najistaknutijih filmskih i kazališnih glumaca u regiji.