Kazalište

Praizvedba Audicije Andrása Urbána u Kerempuhu

Satiričko kazalište Kerempuh pripremilo je autorski projekt Andrása Urbána Audicija čija će se praizvedba održati u ponedjeljak, 20. studenoga u 20 sati. Redatelj je András Urbán, dramaturginja Dora Delbianco, kostimografkinja Marita Ćopo, pijanist Ante Sladoljev.

U predstavi nastupaju: Linda Begonja, Mia Begović, Velimir Čokljat, Filip Detelić, Hrvoje Kečkeš, Ana Maras Harmander, Anita Matić Delić, Ozren Opačić, Luka Petrušić, Maja Posavec i Matija Šakoronja.

Kakav je osjećaj biti na audiciji i jesno li svakodnevno dio jedne velika selekcije? Osjećamo li se kao pojedinci odbačeni i nepotrebni iako se svim silama trudimo postići upravo suprotno? Koga to želimo zadovoljiti i čija je odgovornost za nezadovoljstvo u kojem se nalazimo? Ovo su samo neka od brojnih pitanja u vrtlogu ove predstave koja sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

András Urbán, redatelj koji je režirao u svim značajnim kazalištima u regiji i koji je za svoj rad nagrađen brojnim nagradama i priznanjima, po prvi puta surađuje sa Satiričkim kazalištem Kerempuh. Riječ je o predstavi koja nastaje na temelju njegovog autorskog rada, rukopisom koji je jedinstven i specifičan jer na kreativan i inovativan način problematizira nezaobilazne društvene teme. Kroz suvremeno čitanje kazališta on postavlja platformu za publku željnu novih kazališnih izazova. U radu s ansamblom, kritički promišljajući svijet oko sebe, doživljaj stvarnosti se transponira u slojevitu, bogatu igru, gdje se protagonisti ogoljuju do svoje vlastite srži.Priredio: Martin Mikša