Film

Međunarodni filmski festival za djecu - KinoKino u Kinu Europa

Image may contain: 2 people, people sitting, child and foodImage may contain: 1 person, smiling, sitting, bicycle and outdoorKinoKino Festival, treći put će se održati od 14. do 18. veljače 2018. u zagrebačkom kinu Europa koje je 2015. godine proslavilo 90 godina postojanja i kinoprikazivačke djelatnosti te predstavlja jedno od bitnijih mjesta kulturnog života u gradu Zagrebu što potvrđuje i Nagrada za najbolji program za 2016. godinu koju dodjeljuje mreža europskih kina Europa Cinemas!

Organizacijski i kreativni tim Zagreb Film Festivala pokrenuo je stvaranje Međunarodnog filmskog festivala za djecu – KinoKino. Inspiracija za nastanak Festivala bilo je gradsko kino kao multifunkcionalni prostor, gdje osim kinodvorana svi prostori mogu biti korišteni kao mjesta učenja, druženja, razgovora, razmjene dojmova i zabave, uslijed čega ono postaje važno kulturno i socijalno mjesta susreta i razmjene.

U filmskom programu prikazat ćemo tridesetak međunarodnih pretežno igranih filmova za djecu do 14 godina starosti, a činit će ga natjecateljski program recentnih dugih filmova te nekoliko popratnih programa koji će uključivati i filmske klasike za djecu. O najboljim filmovima odlučivat će dječji i profesionalni žiri, a svi posjetitelji odlučit će o dobitniku nagrade publike.

Uz filmski program KinoKino Festivala, održavat će se niz radionica namijenjenih djeci koje će voditi stručnjaci iz različitih kulturnih, umjetničkih i društvenih područja. Zamisao je ponuditi djeci priliku da borave u kinu prije i poslije projekcija, te da to vrijeme bude ispunjeno učenjem i zabavom.

Priredio: Martin Mikša