Knjige

Bliži se 4. izdanje Zagrebačkog Book Festivala

Potaknuti uvjerenjem da je umjetnost, a time i književnost, temelj svakog kvalitetnog društva zato što potiče toleranciju i empatiju, osim knjiga i književnog stvaralaštva u fokus  festivala koji će trajati od 21. do 27. svibnja 2018. u Muzeju za umjetnost i obrt, uključene su angažirane panel diskusije i zanimljiva predavanja. Kao i svake godine, obrađuju se društveno važne i aktualne teme, stoga se četvrto izdanje Zagreb Book Festivala predstavlja pod nazivom #Selfie kultura - mit ili stvarnost.

Brzina razvoja modernih tehnologija kao i pristupačnost koju ona donosi, uvelike su promijenili naše društvo, međuljudske odnose, ali i vlastitu samopercepciju. Doživljavanje svijeta kroz kameru mobitela, nepovratno je utjecalo na društvo u cjelini. Neprestano traženje potvrde Drugog putem društvenih mreža, potreba za prikazivanjem svog života boljim nego što jest, slavljenje narcisoidnosti, suživot s umjetnom inteligencijom, samo su neke od tema kojima ćemo se baviti na ovogodišnjem Zagreb Book Festivalu. Kao i svake godine, naš će se bogati program sastojati i od predavanja renomiranih svjetskih intelektualaca, promocija novih romana hrvatskih autora, programa za mlade i najmlađe te glazbenih koncerata.

U vremenu u kojoj se većina komunikacije odvija putem digitalnih platformi, opipljivo i fizičko iskustvo festivala postaje sve važnije. Festival (p)ostaje mjesto susreta ljudi sličnih interesa i svjetonazora, kao i mjesto susreta autora s publikom – platforma na kojoj se ljubav prema knjizi njeguje i razvija. 


Priredio: Martin Mikša