Glazba

13. Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe

Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe jedinstveno je i nezaobilazno događanje na sceni klasične glazbe u Hrvatskoj, a njegovo 13. izdanje održat će se od 12. do 21. listopada 2018. godine u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma HAZU.

Osnovna ideja festivala je ponuditi vrhunske izvedbe komorne glazbe, spajanjem sjajnih glazbenih individualaca u komorne sastave koje se ne može čuti nigdje drugdje. Zagrebačka publika moći će čuti izvedbe svjetski priznatih glazbenika kao što su violinisti Susanna Yoko Henkel, Boris Brovtsyn, Stefan Milenković, Florian Donderer Laura Vadjon, violončelisti Tanja Tetzlaff, Monika Leskovar i Santiago Cañon Valencia, violisti Guy Ben-Ziony i Sara Ferrandéz, pianisti Ewa Kupiec Lauma Skride, gitaristi Petrit Çeku, Pedro Ribeiro Rodrigues i Tomislav Vukšić, flautistica Gili Schwarzman, klarinetistica Sharon Kam i Hrvatski Barokni Ansambl.

U razdoblju od 12. do 20. listopada 2018. na programu su šest tematski osmišljenih koncerata. Festival započinje u petak, 12. listopada 2018. godine u 20 sati u Preporodnoj dvorani na Gornjem gradu. Umjetnička ravnateljica festivala je, kao i prošlih godina, njemačko-japanska violinistica i Zagrepčanka Susanna Yoko Henkel, koja je zajedno s Daliom Despotom zaslužna za okupljanje probranog sastava glazbenika i uspješnu organizaciju festivala.

Ulaznice su dostupne putem stranice i prodajnih mjesta festivalskog partnera Ulaznice.hr. Pretprodaja ulaznica počinje 7. rujna 2018.

Program i ostale informacije dostupne su na http://www.zagreb-festival.org/.

Priredio: Martin Mikša