Kazalište

Treće izdanje Kliker festivala u Zagrebu

Kliker festivalfestival plesa, pokreta i igre za djecu i mlade, i u svom trećem izdanju održava se u tri grada - u Varaždinu od 1. do 6. listopada, u Rijeci 8. i 9. te u Zagrebu od 11. do 14. listopada.

Riječ je o festivalu koji je programski usmjeren na izvedbene umjetnosti, prvenstveno pokret i ples, ali i na cross forme u kojima se plesna umjetnost spaja s dramskim kazalištem, lutkarstvom, glazbom i novim medijima te je, kao takav, jedinstven u Hrvatskoj. Kliker je međunarodni festival i selektirane su najbolje predstave za mlade iz zemlje i Europe, a ove godine u Varaždinu gostuje i jedna izraelska produkcija. Također, na ovogodišnjem Klikeru očekuju nas čak tri premijere.

Zagrebačka edicija Kliker festivala počinje predstavom Tiger Lilies, a uz Misli u boji, čiju produkciju potpisuje Plesni centar Tala. Ova interaktivna predstava će se premijerno izvesti 12. listopada na Sceni F22, a namijenjena je uzrastu 4 do 10 godina. Misli u boji naglašava važnost zajedništva i prihvaćanja razlika među pojedincima. Izvest će se i Astronauti 13. listopada te Zebre su u gradu, 14. listopada, posljednjeg dana Kliker festivala.

Organizatori Kliker festivala su Umjetnička organizacija VRUM s partnerima iz platforme Kliker - Plesni centar Tala iz Zagreba te Prostor Plus i festival Periskop iz Rijeke. Podržan je od Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture, Grada Varaždina, Grada Rijeke, HNK u Varaždinu, Gradskog muzeja Varaždin, Turističke zajednice grada Varaždina, Hrvatske turističke zajednice, Austrijskog kulturnog foruma i Akademije dramskih umjetnosti.


Više informacija o festivalu, predstavama i ulaznicama nalazi se na web stranici http://www.klikerfestival.com/ i na Facebook stranici Kliker.


PROGRAM
:


ZAGREB:

11.10. četvrtak 19h
Scena F22
- TIGER LILIES (10+) / VRUM (Hrvatska / Austrija)

11.10. četvrtak 21h
site specific
- OTVORENJE festivala

12.10. petak 18h
Scena F22
- MISLI U BOJI (4+) / Plesni centar Tala (Hrvatska)

13.10. subota 10h
Plesni centar Tala
- ASTRONAUTI (4+) / Shooma (Hrvatska)

13.10. subota 17h
Plesni centar Tala
- CONTAKIDS radionica (2-5) / VRUM (Hrvatska)

14.10. nedjelja 10h
site specific
- ZEBRE SU U GRADU (0-99) / Plesni centar Tala (Hrvatska)Priredio: Martin Mikša