Izložbe

Izložba Crvotočina, Roberta Fišera u Galeriji Karas

U utorak, 20. studenog 2018. u 19 sati u Galeriji Karas  (Zvonimirova 58) otvorit će se izložba umjetnika Roberta Fišera pod nazivom Crvotočina. Izložba ostaje otvorena do 2 prosinca 2018.

Robert Fišer rođen je u Osijeku 1976. Diplomirao je 2012. na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Aktivno izlaže od 2008. godine te je do sada ostvario više samostalnih i skupnih izložbi. Za svoj rad nekoliko je puta nagrađivan. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Osijeku i jedan od osnivača Popup projekta. Bavi se slikarstvom i multimedijom. Živi, radi i djeluje u Osijeku.


O radu
''Horizontalne i vertikalne crte na zidovima predstavljaju prostorno-vremenski kontinuum u ovom linearnom sustavu. U nekim se dijelovima prekidaju, a dio koji nedostaje prolazi kroz prostor te poput crvotočine djeluje kao poveznica između dijelova ovog linearnog univerzuma. Kretanjem kroz prostor nailazimo na dio u kojem se linije u prostoru podudaraju s nedostajućim dijelovima kontinuuma na zidovima te dolazi do ulaska u linearni prostor kroz crvotočinu. Crvotočina zahtijeva kretanje kroz prostor i mentalni element, koji je ključ za iščitavanje ove linearne simulacije svemira kao prostora. Put kroz crvotočinu do linearnih dimenzija može se, ali i ne mora dogoditi uključujući tako komponentu relativnosti koja počiva u osnovi teorije crvotočina.'' Robert Fišer

Radno vrijeme Galerije Karas:
Sri i pet: 9 – 15 | čet: 15 – 19 | Sub i ned: 9 – 12
Pon, uto, praznikom: zatvoreno.

Priredio: Martin Mikša