Glazba

Ruho naše vrjednije od zlata, obljetnički koncert Posudionice i radionice narodnih nošnji

Ruho naše vrjednije od zlata, koncert je koji će se održati u Gradskom dramskom kazalištu Gavella, u petak 30. studenoga s početkom u 19:30 sati, a njime se obilježava 70. obljetnica osnutka i kontinuiranog rada Posudionice i radionice narodnih nošnji.

U programu će sudjelovati najbolji folklorni ansambli i udruge iz Zagreba i okolice s kojima Posudionica ostvaruje uspješnu suradnju: FA SKUD "Ivan Goran Kovačić", FA "Zagreb-Markovac", KUD "Preporod" iz Dugog Sela, KUD "Sveti Juraj" iz Draganića, KUD "Frankopan" iz Remeta, HKUD "Sveti Ante - Herceg Bosna" iz Tušilovića, KUD "Horvati" iz Horvata, KUD "Mladost" iz Odre, KPD "Sveta Klara" iz Svete Klare, Anita Huđek i Alan Kanski iz Ansambla LADO te MVT "Nas trojica iz četiri sela".

Koncert će pjesmom i plesom prikazati djelatnost Posudionice: izvođači će nastupati u nošnjama iz čuvane zbirke Posudionice te u nošnjama koje je Posudionica izradila za potrebe kulturno-umjetničkih društava. Koncert će se održati pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar - Kitarović.

Ulaznice po cijeni od 50,00 kuna mogu se kupiti u Posudionici i radionici narodnih nošnji na adresi Ulica baruna Trenka 1.


Priredio: Martin Mikša