Glazba

Veliki spektakl u čast Edith Piaf u Lisinskom

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ugostit će u subotu, 15. prosinca glazbeni spektakl 'Piaf! The Show', najavljen kao slavlje života i glazbe Edith Piaf u izvedbi mlade francuske umjetnice Anne Carrere prozvane jedinom legitimnom nasljednicom legendarne francuske pjevačice. 

Na stalnom proputovanju svijetom, fantastični glazbeno-scenski projekt Piaf! The Show oduševljava tisuće ljubitelja lika i djela legendarne Edith Piaf. Za veliki uspjeh nedavno je nagrađen u sklopu konferencije Midem koja svake godine u Cannesu okuplja najbolje stručnjake iz glazbene industrije. Kao jedan od najuspješnijih francuskih projekata u svijetu u 2017. godini, nastavio je s uspješnim radom i 2018. koju je obilježio nastavak velike turneje po Sjevernoj i Južnoj Americi, a za sam kraj godine dolazi i u Zagreb.

Prepoznatljiv stil francuskog kabarea s kraja 19. i početka 20. stoljeća, neizostavni je dragulj francuske kulture koji ste do sada mogli doživjeti samo u Parizu. Poznati redatelj Gil Marsalla ispunio je želju obožavateljima diljem svijeta i stvorio putujući spektakl koji na najpoznatije pozornice dovodi jedinstveni francuski šarm uz najveće hitove Edith Piaf - "La Vie En Rose", "Non, je ne regrette rien", "Hymne á l'amour", "Jezebel", "Mon Manege A Moi",  "Mon Dieu"...

Izuzetno karizmatična i talentirana, Anne Carrere glazbenu je karijeru počela graditi od ranih tinejdžerskih dana, a osim pjevanja, učila je glumu i ples u kojem pokriva razne stilove uključujući i modernu inačicu jazz glazbe, stoji u najavi.

"Dugo vremena već radim u show biznisu, na pozornici i iza nje, dvadeset i pet godina putujem svijetom. No, do današnjeg dana, Anne Carrere je bila i ostala moje najveće umjetničko otkriće. Ona je dijamant prepun prirodnog talenta", rekao je redatelj Gil Marsalla.

Početkom prošle godine "Piaf! The Show" izveden je u Carnegie Hallu, čime je obilježena 60. obljetnica koncerta Edith Piaf u newyorškom hramu glazbe 1957. godine, a već ima dogovorenih više od četiri stotine nastupa u Europi, Aziji, SAD-u, Kini, Japanu i drugdje.

Ulaznice po cijeni od 200,250,300 i 330 kn mogu se kupiti online na http://www.lisinski.hr/ ili na blagajni Dvorane.


Priredio: Martin Mikša