Izložbe

Galeriji Contra okuplja 16 međunarodno priznatih njemačkih umjetnika

Velika grupna izložba njemačkih umjetnika otvara se u četvrtak 6. prosinca 2018. u 19 sati u Galeriji Contra na novoj adresi – Strossmayerov trg 6.  Izložba ostaje otvorena do 15. siječnja 2019. Može se pogledati od utorka do petka od 16 do 19 sati.

Na otvorenju izložbe moći će se razgledati djela ukupno 16 njemačkih umjetnika uključujući i djela jednog od najvećih i najskupljih živućih autora Gerharda Richtera. Valja istaknuti i Rainera Fettinga, Salomé, Bernda Zimmera, Helmuta Middendorfa – članove poznate grupe umjetnika Moritzboys koja se pojavila krajem 1970tih godina u Berlinu označavajući svojevrsni povratak slikarstvu kao mediju, a početkom 80tih na međunarodnoj sceni poznati su pod nazivom Neue Wilde.

Rainer Fetting je i danas jedan od međunarodno najpoznatijih suvremenih njemačkih umjetnika. U istom umjetničkom pokretu djelovali su Walter Dahn i Dokoupil u Kölnu. Na izložbi se svojim djelima predstavljaju i berlinski autori mlađe generacije koji su se već etablirali na svjetskoj sceni. Najmlađi među njima je Kolja Gollub koji niže uspjeh za uspjehom.

Između ostaloga, izlagao je u Deutsche Bundesbank u Frankfurtu i KBH Kunsthal in Skive u Danskoj gdje je zapažen kao vrlo perspektivan autor, te su njegova djela otkupljena za dotične kolekcije.

Galerija Contra


Priredio: Martin Mikša