Kazalište

Premijera predstave Štefica Cvek u raljama života u produkciji Teatra Binocular

Premijera predstave nastale po romanu Dubravke Ugrešić Štefica Cvek u raljama života, u produkciji Teatra Binocular, održat će se u utorak, 18. prosinca, u 20 sati, u Kino klubu Grič. Dramaturginja i redateljica je Borna Armanini.

Evergreen suvremene hrvatske književnosti Štefica Cvek u raljama života duhoviti je roman o ljubavnim mukama mlade daktilografkinje iz jednog sasvim običnog ureda, koja stanuje sa svojom starom tetom koja gubi zube po stanu.

U predstavi glume Natalija Đorđević, Ranko Zidarić i Ana-Marija Vrdoljak.
 
Štefica Cvek misli da se život nalazi negdje drugdje i čezne za ljubavlju, a kako joj sve to skupa ne ide, poput Pepeljuge, ostaje kući sakupljati grašak. Suočava se s nemilosrdnom prirodom ljubavnog života tako karakterističnom za naše krajeve, šoferima, trokrilnim frajerima, frigidnim intelektualcima. Kupuje priprostog papagaja, uvodi modne promjene te se počinje ponašati «kao žena». Nakon neizdrživih uvjeta života i teškog starta, u kojem je nalazimo na početku komada, pomoću svoje iskusne prijateljice Anuške uspijeva se pribrati, stati na noge i boriti se za svoj život. Zabrinuta da nikad neće izaći iz tog pepela, upisuje tečaj engleskog jezika te upoznaje Mistera Frndića, čovjeka s kojim neustrašivo kroči dalje kroz život.

Ulaznice online dostupne su  ovdje.


Priredio: Martin Mikša