Glazba

Filharmonijski 'doček prije dočeka'

Filharmonijski bal kojim Zagrebačka filharmonija u nedjelju, 30. prosinca ispraća staru i dočekuje novu godinu, ove će godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog glazbenu godinu zaključiti najljepšim novogodišnjim valcerima, arijama i polkama.

Na Balu će ravnati dirigent Ivan Hut, uz solističke nastupe mladih perjanica hrvatske operne scene, sopranistice Ilijane Korać Teklić i baritona Leona Košavića.

Nastup će uveličati i Djevojački zbor Zvjezdice, čije male članice svojim glasovima svaku svečanu prigodu dodatno "zasjaje", ističu iz Filharmonije.

Sadržajem bogat glazbeni program na kojem će se naći neki od najljepših novogodišnjih valcera, arija i polki koji će publiku povesti u svijet bečkih dvorova, zlatne glazbene raskoši i prepoznatljivih novogodišnjih melodija vedrog i plesnog karaktera, uključujući nezaobilazne klasike Na lijepom plavom Dunavu i Radetzky marša, koji kod publike bude snažnu asocijaciju na novogodišnju atmosferu.

Revijski orkestar garancija je dobre zabave i neizostavan dio plesne atmosfere u opuštenom ambijentu Filharmonijskog bala te najljepši način da otpratimo 2018. godinu", poručuju Filharmoničari.


Priredio: Martin Mikša