Glazba

Academy of St. Martin in the Fields i Joshua Bell u Lisinskom

Program Lisinski subotom ugostit će u subotu, 11. siječnja 209 u 19.30 sati kultni komorni gudački orkestar Academy of St. Martin in the Fields. Orkestar djeluje pod umjetničkim vodstvom Joshue Bella, violinista i afirmiranog svjetskog dirigenta.

Academy of  St. Martin in the Fields utemeljio je sir Neville Marriner 1958. godine s ciljem promicanja napose barokne glazbe. Ansambl je s vremenom proširio repertoar i obuhvatio glazbu i drugih razdoblja, ostajući sve do danas na vrhu svjetske ljestvice najcjenjenijih. Resi ga jedna od najopsežnijih diskografija s više od 500 izdanja i bogat raspored međunarodnih turneja.

Uvijek iznova pomiče granice izvrsnosti, muzicirajući u prestižnim koncertnim prostorima od New Yorka do Pekinga. Svojom neposrednošću, otvorenošću i domišljatošću, koji se posebno očituju u sve brojnijim edukativnim i interaktivnim programima, dopire do sve brojnijeg slušateljstva svih uzrasta i staleža.

U projektu Side by Side surađuje s članovima ansambla Southbank Sinfonia, s mladim umjetnicima kojima prenosi vlastita iskustva muziciranja bez dirigenta temeljena na vrhunskoj suradnji. Danas ansambl djeluje pod vodstvom Joshue Bella, „pjesnika violine“, kako ga se često naziva, koji se afirmirao i kao vodeći svjetski dirigent. Bell ne prestaje oduševljavati publiku svojom virtuoznošću koja jednostavno ostavlja bez daha. Nemirna duha, strastven, jedinstvenog šarma i svestranih glazbenih interesa postao je klasična superzvijezda.

Ulaznice kupite ovdje!

Priredio: Martin Mikša