Kazalište

Predstava Nevjerojatan događaj premijerno u Teatru Exit

Zagrebački Teatar Exit kao svoju novu premijeru najavljuje u srijedu, 6. ožujka, predstavu Nevjerojatan događaj Ivice Boban, u kojoj se četvero glumaca transformira u dvadesetak likova i, u stilu suvremene komedije dell' arte, miješajući zbilju i fikciju problematizira istraumatiziranu suvremenu stvarnost. Kako se ističe u najavi, riječ je o obnovi nagrađivane predstave koja je svoju premijeru imala 2014. godine u Kazalištu Knap, a sad će postati dio Exitovog repertoara. 

Boban uz režiju potpisuje scenarij i dramaturgiju, scenu i kostime osmislila je Zdravka Ivandija Kirigin, scenski pokret i koreografiju Blaženka Kovač-Carić, a glazbu Damir Šimunović. Oblikovanje svjetla potpisuje Vesna Kolarec, a video projekcije Dario Hacek.

Četvero mladih glumaca - Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić i Erna Rudnički transformirat će se snagom svog talenta i zavidnom vještinom u više od dvadesetak likova koji su se jednog dana našli u vrtlogu nevjerojatno turbulentnog događaja, poručuju iz Exita.

"Predstava 'Nevjerojatan događaj', na rubu zbilje i fikcije, istine i mašte, problematizira našu istraumatiziranu stvarnost, sve težu i za mnoge nepodnošljivu svakodnevnicu, borbu da se opstane i izvuče iz neplaćenih računa, kredita i minusa, narušenih odnosa, samoće, i svih nemogućih ali bolno stvarnih problema i bezizlaznih situacija tranzicijskog neoliberalno kapitalističkog vremena koje živimo", stoji u najavi.

"Saznat ćete kako jedan taksist baš tog dana nije imao sreće... i kako se promotorica zdravog života našla na fasadi i skočila s trećeg kata...i kako je zaposlenica Zoološkog vrta liznula žabu... i koga je antropologinja i uvažena znanstvenica optužila za gerontrocid... i kako je otpuštena radnica mesne industrije spašavala susjeda od infarkta... i kako je zbog izvanrednih vijesti i kriznog stanja prekinuta TV emisija Global.... i što se dogodilo u jednom Night clubu kad je reprezentativka ženskog nogometa prvi put obukla štikle... i sve to i još mnogo više....", dodaje se.