Izložbe

Izložba Vite Hordova VENI, VIDI CROATIA u Europskom domu

U srijedu 10. travnja 2019. u 19.00 sati u Europskom domu Zagreb, Jurišićeva 1/1 biti će otvorena izložba zbirke fotografija Veni, vidi Croatia mladog, nagrađivanog fotografa Vite Hordova nastala povodom obilježavanja pete godišnjice ulaska Republike Hrvatske u EU, u produkciji Kulturnog kluba i uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH.

Projekt predstavlja hrvatsku prirodnu i kulturnu baštinu i identitet Hrvata kroz niz fotografija na kojima je dočarana tradicija Hrvatskog Zagorja i Dalmacije. Prikazuje modernizirane zagorske narodne nošnje, kao i nekadašnju dalmatinsku svakodnevicu. Fotografije su snimljene u Gornjoj i Donjoj Stubici u okolici Zagreba te u Preku na otoku Ugljanu.
 
Vito Hordov rođen je u Zadru 8. studenog 1997. Radio je kao fotoreporter u svom rodnom gradu nakon čega je započeo studij filmskog i fotografskog oblikovanja u Zagrebu. Godine 2014. dobio je nagradu za najboljeg mladog fotografa Hrvatske, kao i nagrade za najbolje fotografije prirodne i kulturne baštine. Izložba Veni, vidi Croatia bila je izložena u Zadru i Rimu. Vito Hordov radi za Filmovi.hr, vodeći hrvatski filmski portal, od listopada 2016. godine.