Kazalište

Premijera predstave Zaljubljeni Shakespeare u Kazalištu Komedija

U nedjelju,  4. svibnja 2019. u 19:30 u Kazalištu Komedija održat će se svečana premijera predstave Zaljubljeni Shakespeare, redatelja Stanislava Slovaka i autorskog tima - Marc Norman, Tom Stoppard, Lee Hall, Paddy Cunneen. Predstava je nastala u koprodukciji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Varaždinu. Scenografiju potpisuje Jaroslav Milfajt, kostimografiju Andrea Kučerova, dok je koreografiju osmislio Michail Matej.

U predstavi igraju: Filip Juričić, Dajana Čuljak, Ronald Žlabur, Igor Mešin, Jasna Palić Picukarić, Dražen Bratulić, Goran Malus, Saša Buneta, Davor Svedružić, Zlatko Ožbolt, Ivica Zadro, Jasna Bilušić, Adam Končić, Ivan Magud, Lana Blaće, Kristina Habuš, Fabijan Pavao Medvešek, Adnan Prohić, Ognjen Milovanović,  Božidar Peričić, Dejan Jakovljević i Bojan Valentić.

Iznimno popularan filmski naslov iz 1998. koji uspješno kombinira komediju i izmišljenu romansu ponajvećeg dramatičara svih vremena, za pozornicu je 2014. adaptirao Lee Hall koji je slično već uspješno napravio i s hitom Billy Elliot. Predstava prikazuje ljubavnu aferu čuvenog dramskog pisca u vrijeme kada je pisao Romea i Juliju. Iako izmišljena, priča obiluje brojnim referencama na mnoge Shakespearove drame, a nekoliko je likova utemeljeno na njegovim stvarnim suvremenicima. Na audiciju za Rome u Shakespearovoj kazališnoj družini javi se mladić po imenu Thomas Kent kojem slavni bard povjerava naslovnu ulogu, ne sluteći da je ispod maske dječaka djevojka Viola, inače strastvena obožavateljica teatra i njegovih djela, želeći se okušati u tada za djevojke zabranjenom glumačkom zanimanju i približiti obožavanom autoru.

Dodatne informacije o ulaznicama doznajte ovdje!