Film

12. Subversive festival: Europa na rubu

Europa na rubu tema je ovogodišnjeg 12. Subversive festivala koji će se održati od 5. do 18. svibnja na nekoliko zagrebačkih lokacija uz natjecateljski (nagrada Wild Dreamer) i popratni filmski program, i sa više od stotinu gostiju ‒ svjetskih intelektualaca, umjetnika, filmaša i aktivista.

12. Subversive festival donosi više od 50 filmskih naslova u dokumentarnoj, igranoj i kratkometražnoj konkurenciji. Filmovi su to koji nas promatraju ravno u oči i koji ne ovise isključivo o jednom teritoriju, jednom režimu i zakonima tržišta. Osim natjecateljskog, i ove godine čeka nas bogat popratni filmski program.

Iz ovogodišnjih programa Subversive foruma, AlterEkonomskog foruma, Balkanskog foruma te interdisciplinarnih radionica pod nazivom Vizualne konstrukcije političkog kreiranih partnerskom sinergijom Multimedijalnog instituta (MaMa), Instituta za političku ekologiju (IPE), Centra za ženske studije, FundAction (Francuska) i Guerrilla (Njemačka) ‒ izdvajamo gostovanje trenutačno najmarkantnijih francuskih filozofa i pisaca: Didiera Eribona (Povratak u Reims), Geoffroya de Lagasneria (Misliti u lošem svijetu) i Edouarda Louisa. ...pročitajte više ovdje...