Izložbe

MSU: 5. Izložba T-HTnagrada@msu.hr

Izložba T-HTnagrada @ msu.hr koja se u Muzeju suvremene umjetnosti održava od 24. veljače do 25. ožujka peti put predstavlja reprezentativan izbor iz suvremenog vizualnog stvaralaštva.

Ovogodišnje peto izdanje natječaja T-HT @ msu.hr okupilo je doista elitu suvremene umjetničke scene: četrdeset radova koje je odabrao međunarodni stručni žiri. Budući da nije riječ o izložbi s unaprijed zadanom problemskom okosnicom, zbog mnogo visokokvalitetnih djela, koja su i petu godinu za redom pristigla na T-HT @ msu.hr natječaj, posve je opravdano reći kako ova manifestacija predstavlja relevantan presjek trenutačnog stanja u hrvatskoj suvremenoj umjetnosti, u kojoj su ravnopravno zastupljene sve generacije umjetnika. Usprkos tomu što je natječaj osmišljen kao poticaj novomedijskoj umjetničkoj produkciji, i ove je godine podjednaka pozornost posvećena svim kreativnim pristupima. Djela nisu odabrana prema ključu ravnopravnosti medija i tema u smislu njihove podjednake zastupljenosti, nego se žiri ponajprije odlučio za kriterije izvrsnosti.

Dvije su posebnosti ovogodišnje izložbe: prva je to što su čak tri rada posvećena Tomislavu Gotovcu kao izraz poštovanja i iskrenog divljenja toj osebujnoj umjetničkoj pojavi, a druga da je petero pozvanih umjetnika prvi put izložilo svoja nova djela, nastala baš za ovu prigodu, a to su: Kristina Lenard, Sandro Đukić, Damir Očko, Silvio Vujičić i Zlatan Vehabović.

Dosadašnji odaziv publike, kao i interes umjetnika, svakako je dokaz da je ovaj natječaj ide u pravom smjeru te da je prepoznat i cijenjen umjetnički događaj. Posjetitelji mogu glasati za rad umjetnice ili umjetnika čiji rad smatraju najboljim. Autorica i autor s najvećim brojem glasova dobit će nagradu publike u iznosu od 15.000 kuna. Usto, najsretniji će glasač na kraju izložbe dobiti na dar čitač Planet9, koji omogućuje kupnju i čitanje e-knjiga. Ulaz i katalog izložbe – besplatni su.