Kazalište

HNK: Obnova COPPÉLIJE NA MONTMARTREU Yourija Vámosa

Od 14  ožujka 2012. u 19,30 sati publika HNK-a u Zagrebu moći će opet vidjeti balet Coppélia na Montmartreu, koji je na glazbu Léa Delibesa osmislio i koreografirao Youri Vámos (službena obnova predstave bila je 9. ožujka 2012. na zatvorenoj izvedbi). 
Ako ste voljeli Coppéliu na Montmartreu (premijerno izvedenu 27. listopada 2006.) i ako vas je dobro zabavila, ove sezone imate mogućnost ponovno uživati u tom veselom, duhovitom i razigranom kazališnom djelu. Onima koji ga nikada nisu vidjeli možemo reći da vrijedi doći i zabaviti se uz balet pun ushita, ritma i žara, sjaja i melankolije, genijalnom putokazu prema samom srcu glazbe!

Suvremeni mađarski baletni umjetnik Youri Vámos uspio je dotaknuti osjećaje gledatelja pružajući im posve novu priču uz već poznatu glazbu Léa Delibesa. Sadržaj i likovi ove Coppélije samo djelomice odgovaraju izvorniku koji pamtite jer je glavnu ulogu u Coppéliji na Montmartreu preuzeo Pariz iz razdoblja la belle époque i tako je nastao svojevrsni plesni mjuzikl sa živim ritmovima kan-kana.

U glavnim ulogama 9. i 14. ožujka nastupaju: Pavla Mikolavčić (Swanilda), Tomislav Petranović (Franz) i Andrej Barbanov (Coppélius). Na preostale četiri izvedbe koliko ih je predviđeno do kraja ožujka, u glavnim ulogama nastupit će i: Nicolae Vasc (Coppélius), Mirna Sporiš / Mai Kageyama (Swanilda) i Dmitrij Timofejev / George Stanciu (Franz). Kupite ulaznice online