Kazalište

GK Trešnja: REGOČ Ivane Brlić Mažuranić u režiji Dore Ruždjak PodolskiU petak, 9. ožujka u 19,00 sati u Gradskom kažalištu Trešnja premijerno će biti izvedena predstava Regoč nastala po djelu Ivane Brlić Mažuranić u režiji Dore Ruždjak Podolski. U predstavi nastupaju: Aleksandra Naumov, Radovan Ruždjak, Ivana Bakarić, Vanda Vujanić Šušnjar, Maja Kovač i Petar Banda.

Svoje prve priče Ivana Brlić Mažuranić ispisivala je za vlastitu djecu ni ne sluteći da će na njima odrastati generacije. Njezine Priče iz davnine vraćaju nas u neka davna vremena, okupljaju nas oko imaginarnog ognjišta da nas podsjete na sve ono zaboravljeno što nam se sasvim neočekivano ukazuje kao istina. Istina o svijetu u kojem živimo, o onom vidljivom i nevidljivom, pojedinačnom i kolektivnom. Ivana Brlić Mažuranić pripovjedač je koji u mitskom prepoznaje ono svakodnevno. Pod njenim spisateljskim perom bajka postaje stvarnija od realnosti, a majstorstvo njezina jezika gotovo nam ritualno obećava povratak u mit koji nam pokušava dati odgovor na vječna pitanja i zablude.

Ove sezone kazalište Trešnja prvi put postavlja Regoča, priču o neuputnom divu i malenoj vili Kosjenki. „Lud si ti, Regoču, zaista si lud što ovdje živiš i život svoj baviš brojeći pusto legensko kamenje. Hajdemo, Regoču, da vidiš krasote po svijetu i da sebi nađeš vrednijeg posla.“ – jednom je davno Kosjenka rekla Regoču. Na sceni kazališta Trešnja u režiji Dore Ruždjak Podolski Kosjenka će ponoviti svoj poziv. Na Regočevim ramenima povest će nas na putovanje na koje smo zaboravili otići. Kosjenkina zaigranost i iskrena začuđenost prizvala je naša vlastita djetinjstva. Njezin put po zemlji koja nosi takve krasote podsjetio nas je da svijet oko sebe gledamo očima djeteta, kao da ga prvi puta vidimo. Otvorio nam je prostor i vrijeme da nanovo preispitamo što za nas znači dobrota, znatiželja, odrastanje, mudrost, ljubav i zajedništvo. Kupite ulaznice online (samo za vikend izvedbe)