Izložbe

Izložba: ZGRAF 11, Međunarodna izložba grafičkog dizajna i vizualnih komunikacijaJedanaesti Zagraf održat će se od 15. ožujka do 5. travnja na više zagrebačkih lokacija: Glavna izložba u Domu HDLU-a, EduZgraf u Studentskom centru, Izložba dobitnika Grand Prixa Zgraf 10 Niklausa Troxlera u Galeriji No MSU-a, Zgraf/riječi u Dvorani Gorgona MSU-a, Off Zgraf u Klubu Gjuro 2, SC-u i Centru za dizajn u Draškovićevoj 45.

Zgraf je međunarodna manifestacija grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija, koja se od 1975. godine trijenalno održava u Zagrebu u organizaciji ULUPUH-a, Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti. Izložbe su tijekom godina okupljale dizajnere, teoretičare i kritičare s namjerom da se propitaju temeljni problemi i položaj dizajna u suvremenom društvu.

Odabirom selektora i otvorenim natječajem Zgraf prezentira svjetske primjere grafičkog dizajna kako bi se pružio što širi i kvalitetniji uvid u svjetsku dizajnersku scenu te kako bi se kontekstualizirali radovi domaće produkcije. Zgraf nastoji stvoriti prostor za polemički diskurs o suvremenoj dizajnerskoj praksi i njezinoj ulozi u kompleksnoj i često kontradiktornoj kulturnoj svakodnevnici.

Glavna izložba Zgrafa redovita je međunarodna izložba s područja grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija, koja obuhvaća recentne selektirane radove s područja grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija te izložbu radova koji problematiziraju predstavljenu temu. Popratna događanja na Zgrafu uključuju popratne izložbe, predavanja, radionice i izlaganja.