Glazba

Zagrebačka filharmonija i Alan Bjelinski na KONCERTU ZA ŽIVOT

U utorak, 27. ožujka 2012. u 20,00 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održat će se treći Koncert za život Zagrebačke filharmonije za Zakladu Ana Rukavina, u povodu Aninog rođendana te u sjećanje na maestra Vjekoslava Šuteja. Na koncertu će biti predstavljene rock izvedbe u klasičnoj obradi orkestra kojim će upravljati maestro Alan Bjelinski, uz legendarni vokal gosta koncerta Željka Bebeka. Koncert se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i pod pokroviteljstvom grada Zagreba.

Rock program Koncerta za život svojim se popularnim repertoarom približava i mlađim generacijama koje su ključne u prenošenju i ustrajanju na životnim vrijednostima koje je Ana za svojeg života zagovarala: građanska solidarnost, pozitivan stav prema životu, vjera u život i pozitivna energija. „Jačanjem kulture građanske solidarnosti osvještavamo građane, pogotovo mlađu populaciju, da u sebi nose lijek  i  da ga poklone onima kojima je najpotrebniji.“ – rekla je gospođa Marija Rukavina.

Koncert je povod za upoznavanje građana s novim, razdobljem djelovanja Zaklade Ana Rukavina. Riječ je o ulaganju Zaklade u razvoj medicine u području hematologije i stipendiranje mladih hrvatskih hematologa. „Dolaskom na Koncert za život, građani će dati svoj prinos prikupljanju sredstava za stipendiranje i na taj način osobno pomoći razvoju medicine u Hrvatskoj u području hematologije što u konačnici vodi do spašavanja života.“ – istaknuo je Mirando Mrsić, medicinski direktor Zaklade. kupite ulaznice online