Kazalište

Premijera predstave ČISTO LUDILO u Komediji

U petak, 4. svibnja u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija održat će se svečana premijera predstave Čisto ludilo Paula Pörtnera / Marilyna Abramsa – Brucea Jordana u režiji Nina Kleflin. Riječ je o komediji ispunjenoj spontanim, iskričavim humorom čija je mjesto radnje frizerski salon Čisto ludilo. U predstavi  nastupaju: Vid Balog, Nina Kaić Madić, Igor Mešin / Damir Poljičak, Damir Lončar, Saša Buneta i Jasna Palić Picukarić.

Djelo je uvijek tijesno vezano za grad u kojem se događa, lokalne prilike i ljude, a sve što se u njoj upotrebljava stvarno je i autentično. Originalna američka predstava proglašena je više puta najboljom predstavom godine, ušla je u anale svjetskoga humora, a svojevremeno je uvrštena i u Guinessovu knjigu rekorda kao predstava s najdužim neprekinutim igranjem na svijetu. Tekst je preveden na deset jezika, imao je 42 premijerne postave u Sjedinjenim Državama, a igran je na svim kontinentima. U svijetu postoji i fun club obožavatelja ove predstave, koji putuju po cijelom svijetu kako bi pogledali svaku novu produkciju.

Osim duhovitih i britkih dijaloga, predstava se u nekim dijelovima i improvizira pa uključuje reference na stvarne i aktualne događaje. Čisto ludilo potvrdilo se kao hit repertoarni naslov gdje god je igrano, a njegova svježa i originalna interaktivna forma predstavlja novost i za glumački ansambl i za publiku, jer takav kazališni format još nije viđen u Hrvatskoj. Urnebesno smiješan krimić nema uvijek isti kraj, pa ga publika često dolazi gledati i po više puta.