Kazalište

KAZALIŠTE: Diplomac u Kazalištu Komedija

U Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija 13. veljače premijerno će u režiji Aide Bukvić biti izvedena predstava 'Diplomac', adaptacija romana Charlesa Webba o sazrijevanju mladića kojeg je zavela žena očevog poslovnog partnera i prijatelja, po kojemu je 1967. snimljen istoimeni filmski klasik.
Tekst je prema Webbovu romanu i filmskom scenariju Caldera Willinghama i Bucka Henryja prilagodio britanski dramatičar i redatelj Terry Johnson na temelju posebnog sporazuma s produkcijskom tvrtkom StudioCanal.
Priča o sukobu mladenačkog idealizma i konformizma srednje generacije u Komediji je postavljena u režiji Aide Bukvić. Prijevod i dramaturgiju potpisuje Zinka Kiseljak, scenograf i oblikovatelj svjetla je Ivo Knezović, kostimografkinja Mirjana Zagorec, a koreograf Bojan Valentić.

Uz Ivana Maguda u ulozi Benjamina Braddocka i Sanju Marin kao gospođu Robinson, glumački postav još čine Davor Svedružić kao gospodin Robinson, Ana Kraljević kao Elaine Robinson, Ivica Zadro je Tata, gospodin Braddock, Vanja Ćirić je Mama, gospođa Braddock, a Recepcionera, Svećenika i Psihijatra igra Dražen Bratulić.