Film

Festival tolerancije - Festival židovskog filma

Festival tolerancije - Festival židovskog filma prikazat će od 19. do 25. svibnja u zagrebačkim kinima 'Europa' i 'Grič' više od pedeset dokumentarnih, te kratkometražnih i dugometražnih igranih filmova koji promiču različitosti, dijalog i suživot, a prvi put ove godine dio programa seli u Rijeku.
Sedmo izdanje festivala, posvećenog židovskoj kulturi i Holokaustu, u fokus ponovno stavlja toleranciju u okvirima stradanja i borbe za život, te suživot u najširem smislu.
Prikazat će se dvadesetak igranih filmova, među kojima i nagrađeni njemački uradak "Borbene djevojke" Davida Wnendta, portret mladih rasista i fašista u turobnom društveno-ekonomskom okruženju današnje Istočne Njemačke. U središtu priče mlada je pripadnica neonacističke bande čija se čvrsta uvjerenja poljuljaju nakon što upozna mladog afganistanskog izbjeglicu.
Uz filmski program, Festival židovskog filma donosi međunarodnu radionicu International Talent Workshop za mlade studente koji će na kraju festivala snimiti igrani kratkometražni film.
Petu godinu zaredom održavat će se Edukacijska jutra, program putem kojega mladi uče o Holokaustu, važnosti tolerancije i zaštite demokratskih vrijednosti. Opširnije