Film

7. PSSST! Festival nijemog filma od 7. do 9. studenoga 2013.

Centar za kulturu Trešnjevka ove će godine već po sedmi put biti domaćin PSSST! Festivala nijemog filma, koji će se održati od 7. do 9. studenoga 2013. u prostorima Centra, Park Stara Trešnjevka 1 u Zagrebu.
Osim natjecateljskog programa u kojem će se domaći i međunarodni nijemi filmovi natjecati za festivalsku nagradu Veliki Brcko, i na ovogodišnjem će se PSSST!-u tradicionalno prikazati dio hrvatske nijemofilmske baštine, ovoga puta kroz snimke starog Zagreba u izdanju Hrvatske kinoteke. Glavna tema festivala ove je godine japanski film pa će gledatelji moći uživati u nijemim japanskim klasicima, uključujući i kultnu Kinugasinu Stranicu ludila, kao i nijeme filmove Mizoguchija i Ozua.
Osim hrvatskog i japanskog filma, bit će prikazan i neobičan austrijski nijemi film o kolonijalnim pustolovima u Africi, a u informativnoj sekciji novi nijemofilmski hit, španjolska Snjeguljica.
PSSST! tradicionalno surađuje s vrhunskim glazbenicima koji nijemim projekcijama daju zanimljivu zvučnu podlogu u svim žanrovima – odrocka, preko klasike do jazza i elektronike. Ljubitelji nijemog filma stoga će i ove godine moći uživati u nezaboravnoj fuziji zvuka i slike, putovanju koje vodi kroz nekoliko desetljeća i kontinenata.
Filmski užitak zaokružit će tradicionalni subotnji tulum nakon proglašenja pobjednika. Ulaz  na sve projekcije je besplatan.