Glazba

Zagrebačke ljetne večeri

logo-ZLJVUlaskom Hrvatske u Europsku uniju, grad Zagreb dodatno je učvrstio svoju poziciju istaknutog glazbenog i kulturnog središta. Poput mnogih drugih gradova, ali i manjih mjesta u susjedstvu i šire, Zagreb je zaslužio festival klasične glazbe koji će, uz najvrsnije hrvatske umjetnike, ugostiti najznačajnija imena svjetske glazbene scene. Vođeni tom idejom, odlučili smo učiniti snažan zaokret u koncepciji festivala Večeri na Griču, ali mu i vratiti stari naziv –
Zagrebačke ljetne večeri – kako bi ime Zagreba bilo što prepoznatljivije inozemnim glazbenicima, ali i svim turistima koji će festival posjećivati.

Ovogodišnje 33. festivalsko izdanje predstavlja sedam ekskluzivnih koncerata s programima u rasponu od renesanse do 20. stoljeća. Vrhunski interpreti nastupit će kao solisti, komorni glazbenici u sastavima od dua do kvinteta te kao članovi vokalno-instrumentalnog ansambla i komornog orkestra. Festivalska novost nosi naziv Mlade hrvatske zvijezde i ima za cilj iz godine u godinu predstaviti najuspješnije mlade hrvatske glazbenike. Koliko smo spremni udovoljiti svima, pa i ljubiteljima nogometa koji vole glazbu i koji bi rado posjetili neku od festivalskih večeri, svjedoči činjenica da je kalendar koncertnih događanja sjajno usklađen s utakmicama Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu.