Glazba

Proslavljeni talijanski tenor Andrea Bocelli u Areni Zagreb 29. studenog

Proslavljeni talijanski tenor Andrea Bocelli održat će svoj veliki solistički koncert pred zagrebačkom publikom 29. studenog 2014. u 20,00 sati u Areni Zagreb. Organizatori koncerta iz tvrtke Editus najavljuju da slušatelje uz njegove jedinstvene interpretacije popularnih opernih arija, velikih hitova i evergreena s aktualnih albuma „Passione" i „Love in Portofino" očekuje i niz glazbenih iznenađenja,  te će mu se pridružiti hrvatski violončelistički duo 2Cellos, varaždinska sopranistica Lana Kos, orkestar Zagrebačke filharmonije i Akademski zbor Ivana Gorana Kovačića.

Nakon što se u Zagrebu u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski po prvi puta predstavio još 1999. uz Orkestar opere iz Cagliaria i dirigenta Lorina Maazela, Bocelli se ponovno vraća. Ovaj karizmatični pjevač uz mnogobrojne obožavatelje zaista kontinuirano uživa veliku naklonost kolega glazbenika, ali i poštovanje glazbenih kritičara jer ga odlikuje upečatljiv glas sa širokim pjevačkim rasponom.
Bocellijev je 14. po redu studijski album "Passione" objavljen početkom protekle godine dirnuo njegove fanove interpretacijama bezvremenskih i najljepših ljubavnih pjesama, uz posebne duete s Jennifer Lopez, Nelly Furtado i trubačem Chrisom Bottijem. Uslijedio je i aktualni live album „Love in Portofino" koji je objavljen i kao DVD. Andrea Bocelli se danas može pohvaliti s više od 80 milijuna prodanih nosača zvuka.