Kazalište

Premijera predstave Montažstroja A gdje je revolucija, stoko?Svečana premijera predstave Montažstroja A gdje je revolucija, stoko? održat će se 15. siječnja a reprize slijede 16. i 17. siječnja 2015. godine s početkom u 20 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih. Umjetnički kolektiv Montažstroj već četvrt stoljeća upire prstom u goruće probleme naše zajedničke svakodnevnice. Obilježavanje 25. godišnjice ustrajnog djelovanja Montažstroj zaključuje premijernim izvedbama ove predstave.
Predstava  A gdje je revolucija, stoko? propituje suvremenu komodifikaciju društvenog bunta kojeg je iznjedrio glazbeni album "Paket aranžman" i jugoslavenski novi val iz 80-ih godina prošloga stoljeća. To je predstava o montiranoj video snimci predstave MČŽPC (akronim) – zabranjene zbog kršenja autorskih prava. Na digitalnim ostacima zabranjene predstave Montažstroj ogoljuje uvjerenje da pop glazba doprinosi društvenim promjenama.
Predstava je nastala u napetosti i neskladu između konteksta osakaćenog cenzurom i autocenzure koja je postala kontekst. To je predstava o pravnim posljedicama stava da glazbu možemo međusobno dijeliti a da pritom ništa ne izgubimo. Ona govori o taštini, licemjerju i nedosljednosti u društvu u kojem je osnovna vrijednost novac.
Praizvedbom ove predstave na ovogodišnjem festivalu Bitef, Montažstroj je postao prva hrvatska skupina koja je dobila čast otvaranja ovog kultnog festivala. Predstava koja će prvi puta biti izvedena u Zagrebu, dobitnik je Specijalne nagrade festivalskog žirija Bitefa i ispraćena je ovacijama publike.