Kazalište

Premijera 'Kolovoza u okrugu Osage' u Dramskom kazalištu Gavella

U petak, 27. veljače 2015. u zagrebačkom kazalištu Gavella biti će premijerno izvedena drama o tri generacije velikoga klana iz Oklahome - disfunkcionalne obitelji Weston 'Kolovoz u okrugu Osage' (August: Osage County), američkog pisca, glumca i scenarista Tracyja Lettsa, u režiji Slađane Kilibarde.
Letts pripovijeda o tri generacije žena u obitelji Weston u kojoj su žene puno dominantnije od muškaraca, razočarane su njima svaka na svoj način, a njihova dominantnost je i uzrok niza obiteljskih 'situacija'.
Obitelji Weston se, uz svu silu poviješću nagomilanih problema, sad još mora suočiti i s činjenicom da je njezin 'pater familias' propali pjesnik Beverly - nestao. Autor je inspiraciju našao u nedaćama vlastite obitelji, čiji je pater familias, 73-godišnji Dennis Letts, osobno zaigrao ulogu oca u originalnoj produkciji. S engleskog izvornika tekst je na hrvatski preveo Tomislav Kuzmanović, scenografkinja je Valentina Crnković, kostimografkinja Marita Ćopo, a autori glazbe Pavle Miholjević i Jura Ferina.
Anja Šovagović Despot tumači glavni lik Violet Weston, Zoran Gogić koji igra supruga Violet Weston - Beverlyja, lik Barbare Weston Fordham tumači Bojana Gregorić Vejzović, a Billa Fordhama Janko Rakoš.