Kazalište

Premijera nove komedije Mire Gavrana 'Pivo' u maloj dvorani Lisinski

Novu komediju Mira Gavrana 'Pivo' premijerno će izvesti Teatar Gavran u četvrtak 5. ožujka 2015. u 20 sati u maloj dvorani Lisinski u režiji Helene Buljan. Scenografiju je kreirala Marta Crnobrnja, kostime Emina Kušan, dok je Neven Zebić izabrao glazbu. Oca i sina igraju Zlatko Ožbolt i Jakov Gavran, poigravajući se mačističkim mitovima i međugeneracijskim odnosima,

'Pivo' je komedija koja govori o ocu i sinu i njihovu odnosu tijekom šezdeset godina. Nakon brojnih domaćih i međunarodnih uspješnica i s čak deset novih premijera njegovih drama diljem svijeta najavljenih samo za prva četiri mjeseca ove godine, književnik Miro Gavran napisao je toplu priču u kojoj s puno humora prikazuje suvremene prepoznatljive karaktere, vodeći gledatelje kroz situacije koje su mnogi proživjeli s roditeljima ili s djecom.

Miro Gavran (1961.) dramatičar je, romanopisac, pripovjedač i pisac za mlade čija su djela među najizvođenijima u zemlji i u inozemstvu – djela su mu prevedena na 37 jezika, dok su mu knjige imale preko 150 domaćih i inozemnih izdanja. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je više od 250 kazališnih premijera širom svijeta, a vidjelo ih je više od tri milijuna ljudi. Jedini je živući dramatičar u Europi koji ima kazališni festival njemu posvećen, izvan zemlje rođenja, na kojem se igraju isključivo predstave nastale prema njegovim tekstovima, a koji od 2003. djeluje u Slovačkoj pod nazivom Gavranfest.