Kazalište

'Mi smo kraljevi a ne ljudi' Matije Ferlina u Kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma

U subotu, 2. svibnja u 20,00 sati u Kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma u izvedbi Drame HNK u Zagrebu održat će se praizvedba predstave koreografa i redatelja Matije Ferlina Mi smo kraljevi a ne ljudi. Naredne su izvedbe 3, 4, 7, 8, 9. i 10. svibnja.  S obzirom da je riječ o međunarodnoj produkciji inozemna premijera bit će održana na Kunstenfestivaldesarts u Bruxellesu, koji je ujedno i jedan od koproducenata projekta, a izvedbe u Bruxellesu su 16. , 17. i 18. svibnja.
Uz svoj već iskušani tim suradnika (scenograf Mauricio Ferlin, dramaturzi Goran Ferčec i Jasna Žmak, skladatelji Alen i Nenad Sinkauz), Ferlin je angažirao šestero glumaca iz ansambla Drame HNK u Zagrebu: Livija Badurinu, Anu Begić, Jadranku Đokić, Dušana Gojića, Ivana Jončića i Ivu Mihalić.
Riječ je o projektu u kojem Ferlin nastavlja formalno istraživanje scenskog pokreta i jezika kojime se bavio u svojim prethodnim projektima za više izvođača (“Samice”, “Istovremeno drugi”, “Studenti harmonije”) gdje mu je cilj bio ispitati što se s kazalištem događa kada jezik koji se pojavljuje u njemu prestanemo tretirati kao njegovo centralno referentno mjesto