Glazba

Dva klasična koncerta 2CELLOS u LisinskomDuo 2CELLOS, poslije uspjele turneje u Americi i Japanu, vraća se u Zagreb i najavljuje dva koncerta u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. 9. lipnja u 20,00 i 10. lipnja u 20,30 u Lisinskom, predstavit će Stjepana Hausera i Luku Šulića, uz Zagrebačke soliste, s dugo očekivanim klasičnim repertuarom.

 
Početak njihove karijere počeo je strelovito, u kratkom su periodu postali dio najvišega pop establishmenta, svirajući sa zvijezdama kao što je Elton John, ugošćujući klasične umjetnike poput Langa Langa, nastupajući na najprestižnijim svjetskim pozornicama i osvajajući milijune fanova širom svijeta. Dva talentirana glazbenika, koja su proširila granice svoga djelovanja, iz njihovog matičnog glazbenog konteksta - klasične glazbe, u potpuno drugačiji glazbeni svijet popa, ovaj put ponovno se vraćaju klasičnim korijenima.
 
Kako zvuče violončela ovog vatrenog dua u partiturama Vivaldija, Boccherinija, Sollima, Morriconea, Piazzola, Masseneta, Brucha, Kreislera, Rossinia, Paganinia, provjerite 9. lipnja u Lisinskom.