Film

Novi filmski festival za djecu u Zagrebu – KinoKino

Zagreb Film Festival pokreće novi festival - prvo izdanje Međunarodnog filmskog festivala za djecu KinoKino održat će se od 16. do 20. ožujka u zagrebačkom kinu Europa.
Na festivalu će se prikazati tridesetak međunarodnih igranih filmova za djecu do 15 godina u nekoliko programa. Priredit će se natjecateljski program recentnih igranih dugometražnih i kratkometražnih filmova te dva popratna filmska programa, "Klasici s redateljima" i "Moj prvi odlazak u kino".
Članovi za dječji žiri izabrat će se putem natječaja, o čemu zainteresirani mogu saznati na Facebook stranici festivala i internetskim stranicama kina Europa i Zagreb Film Festivala. 
Program "Klasici s redateljima" prikazuje najdraže filmove iz djetinjstva danas afirmiranih redatelja. Ove godine svoje će favorite s djecom podijeliti Vinko Brešan, Danilo Šerbedžija i Antonio Nuić, koji će nakon odgledanog filma razgovarati s publikom. 
Festival donosi i program "Moj prvi odlazak u kino", namijenjen djeci predškolske dobi, koja su tek na putu stvaranja prvih kino doživljaja i sjećanja.
U raznovrsnom  popratnom programu projekcije će popratiti razgovori s filmskim stručnjacima i radionice vezane uz film i srodne teme.