Izložbe

Izložba hrvatske suvremene umjetnosti u MSU od 10. do 26.3.

Izložba hrvatske suvremene umjetnosti koja se organizira u sklopu T-HT nagrade bit će otvorena 10. ožujka u MSU Zagreb. Od 172 rada pristigla ove godine na natječaj, međunarodno stručno povjerenstvo (u sastavu: mr.sc. Snježana Pintarić, predsjednica stručnog povjerenstva, ravnateljica MSU-a i muzejska savjetnica, Rainald Schumacher, kustos, Office for Art, Berlin; Marco Scotini, nezavisni kustos, Milano; izv.prof. Sandra Vitaljić, fotografkinja, Akademija dramske umjetnosti, Zagreb; Nataša Ivančević, muzejska savjetnica, pomoćnica ravnateljice i voditeljica Odjela zbirki i Zbirke skulptura MSU-a) izabralo je njih 35, što uz troje pozvanih umjetnika čini ukupan broj od 38 umjetnika koji će predstaviti recentne radove u MSU do 26. ožujka.
Ove je godine značajni broj odabranih radova u fotografskom mediju, potom slijede multimedijalne i video instalacije, objekti, filmovi, slikarstvo, grafika, crtež i performans.
Od navedenih, redom izvrsnih radova, međunarodni stručni žiri će tijekom trajanja izložbe odabrati tri: za prvu nagradu u iznosu od 50.000, drugu za 45.000 i treću za 40.000 kuna. Otkupljeni radovi postaju dio fundusa MSU-a, odnosno Zbirke T-HT @ MSU. Četvrta nagrada, u iznosu od 10.000 kuna, dodjeljuje se umjetniku čiji rad za vrijeme izložbe osvoji najviše glasova publike.