Izložbe

Izložba Vlade Marteka u Galeriji Spot

Od ponedjeljaka, 7. studenoga 2016. s početkom otvaranja izložbe u 19.30, do 2. prosinca 2016., ured za fotografiju otvara posljednju ovosezonsku izložbu u Galeriji Spot - izložbu Vlade Marteka pod nazivom 'Vanjske granice fotografije' na kojoj će posjetitelji moći vidjeti dosad rijetko predstavljane i nikad izlagane fotografske radove.   
Kako bolje završiti iznimnu izložbenu sezonu nego s nikad ranije prikazanim fotografskim radovima etabliranog imena hrvatske umjetničke scene - Vlade Marteka.
Kako sažeti ono što Vlado Martek radi od sredine 70-ih do danas?
Fotografija kao materijal, kao predmet, kao fetiš; obiteljska fotografija. Fotografija kao akcija, fotografija kao fetiš i predmet istovremeno. Fotografija kao podloga, assemblage, kolaž; fotografija kao medij, inscenirana fotografija, fotografija kao aktualni portret; fotografija kao dokument. Fotografija kao medij, fotografije konceptualističkih promjena. Pripremanje za fotografiju. Prorez kroz fotografiju da bi se doprlo do neke druge stvarnosti, da bi se razbilo automatiziranost. Fotografija kao papir što implicira materijalnost, podlogu, fetiš, medij, dokument. Fotografija kao predmet postoji i kao fotografija kao akcija.