FESTIVALI

10. međunarodni festival improvizacije - Improspekcije 2016.

10. međunarodni festival improvizacije - Improspekcije 2016. održat će se od 23. do 26. studenog u Teatru &TD, u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Zagrebu – Kulturom promjene, uz popratnu radionicu pod vodstvom Andrewa Morrisha 26. i 27. studenog. Ulaz na sva događanja je besplatan! 
Program uključuje gostovanje australskog improvizatora međunarodne reputacije Andrewa Morrisha, s predstavom Oh Well, Part 11 te radionicom Solo improvizacija tijelom i glasom, intrigantan rad rumunjsko-njemačke umjetnice Madaline Dan, Agency of Touch, koji se izvodi više puta tijekom dva dana, uvijek za samo jednog gledatelja, predstavu Nukleon Aleksandre Janeve Imfeld u suradnji s kolektivom IMRC, prvu javnu izvedbu Nestajanja Zrinke Šimičić Mihanović, program regionalne suradnje kroz koji pokrećemo ili pak razvijamo već započetu razmjenu s umjetnicima–improvizatorima u različitim hrvatskim gradovima s predstavama: Komorebi Gordane Svetopetrić i Cloud Deluxe Stošije Zrinski i Martine Šver, predavanja, razgovore i još mnogo toga.
 Festival Improspekcije 2016 nastavak je višegodišnjeg projekta koji se od 2007. kontinuirano bavi problematikom improvizacije kao izvedbene forme, radeći, s jedne strane, na razvoju i afirmaciji domaće improvizacijske scene, dok, s druge strane, kritički promišlja istu tu izvedbenu formu, kroz različite formate izvedbi, diskusija, istraživačkih procesa i radionica, tiskanih publikacija itd. Projekt je zamišljen kao platforma koja se zalaže za otvorenost, intermedijalnu i interdisciplinarnu suradnju te je, od samog početka, međunarodnog karaktera.