Kazalište

Gostovanje baleta Morphed, 30. ožujka u Zagrebačkom HNK

Jedna od značajnijih europskih suvremenih plesnih skupina Tero Saarinen Company iz Finske u četvrtak, 30. ožujka u 20:00h, gostuje u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu, s izvedbom baleta Morphed, u koreografiji Tera Saarinena.
Plesna predstava Morphed gostovala je diljem svijeta, uvijek praćena iznimno dobrim reakcijama publike i službene kritike, a odlikuje se karakterističnim koreografskim stilom temeljenim na klasičnome i suvremenome plesnom izričaju,u kojem sedmorica snažnih plesača, svojim vlastitim emocijama i intenzitetima ostvaruju suvremen, čist i mističan ples,iznimne energije i intenziteta te s elementima ratničkih pokreta i butoh tradicije japanskoga plesnog kazališta. 
Glazbu potpisuje poznati finski skladatelj i dirigent Esa-Pekka Salonen, scenografiju Mikkij Kunttua, a kostimografiju Teemua Muurimäkij.
Skupinu Tero Saarinen Company osnovao je 1996. godine finski plesač i koreograf Tero Saarinen, vodeći se idejom: plesom promicati temeljne ljudske vrijednosti i humani pogled na svijet. Skupina svoje predstave redovito prikazuje u Aleksandrovu kazalištu (Aleksanterin teatteri) u Helsinkiju.