FESTIVALI

Zagreb Guitar Festival od 26. ožujka do 01. travnja

Zagreb Guitar Festival manifestacija je koja okuplja ljubitelje dobre glazbe, klasične i jazz gitariste, studente, učenika i profesore gitare. O ugledu zagrebačke gitarističke škole najbolje svjedoče veliki umjetnici i pedagozi ponikli iz zagrebačkih škola i Muzičke akademije. Danas ti umjetnici predstavljaju Hrvatsku u svijetu, a znanje stečeno u Hrvatskoj prenose studentima na brojnim svjetskim akademijama.
Zagreb Guitar Festival prilika je da se mladim hrvatskim umjetnicima pruži mogućnost učenja od najboljih glazbenika u vlastitoj sredini.
Zagreb Guitar festival prilika je da se u Hrvatskoj stvori mjesto susreta ljubitelja gitarističke glazbe svih uzrasta iz cijelog svijeta, a kroz međunarodno natjecanje i promovira hrvatska glazba.
Prethodna dva izdanja festivala bila su medijski sjajno popraćena i posjećena sa sudionicima čak iz 15 zemalja.
Treće izdanje Zagreb Guitar Festivala održat će se od 26. ožujka do 1. travnja 2017. godine. Dnevni program u Studentskom centru u Zagrebu, a večernji koncerti u koncertnim dvoranama Grada Zagreba.Unutar bogatog ponuđenog sadržaja sudionici sami odabiru način sudjelovanja I aktivnosti te kreiraju svoj festivalski dan (međunarodno natjecanje gitare, aktivno ili pasivno sudjelovanje na majstorskim radionicama, slušanje predavanja, posjet izloži gitara). U sklopu Studentskog centra sudionicima je omogućen I topli obrok (ručak i večera) po povoljnim cijenama. Za vrijeme Zagreb Guitar Festivala održavaju se ZGF orkestar gitara i ZGF jazz orkestar – grupno muziciranje na koje su pozvani svi sudionici festival, pasivni I aktivni. Večer je rezervirana za koncerte; ZGF Young Stars koncerte i ZGF All Stars koncerte, nakon kojih odlazimo na opuštajuća večernja druženja uz jazz glazbu.