FESTIVALI

Festival brazilske kulture od 3.-7. svibnja u Zagrebu

Udruga Amazonas i ove godine u Zagreb donosi dašak brazilskog šarenila i ritmova tijekom Festivala brazilske kulture 'Brazilactice', koji će se održati od 3. do 7. svibnja. Tijekom pet festivalskih dana posjetitelji se mogu besplatno okušati u radionicama capoeire (borilačke vještine s elementima akrobacije, plesa i glazbe), sambe, afro – brazilskog plesa ili probati inovativnu vještinu fluid balance (program osvještavanja ravnoteže).
Osim sportsko – plesnih radionica, na rasporedu je mnoštvo popratnih sadržaja, poput kviza Brazilactica PubQuiz ili filmske večeri u Klubu MaMa, a za one koji žele više znati o razlici Portugala i Brazila pripremljena je portugalsku večer u Botaničaru u suradnji s Institutom Camões Zagreb – CLPIC.
Da brazilski izričaji nisu rezervirani samo za odrasle, dokazat ćemo tijekom kreativno – likovnog programa za najmlađe na Zrinjevcu, a atmosferu će  začiniti zajednički nastup glazbenog sastava Vibrica, Aikido društva Zagreb i capoeire Amazonas.
Festival svake godine pohodi velik broj gostiju iz Europe i svijeta, a ove godine pridružit će se Mestre Pontape Heitor Chalegre Damiao iz Brazila...