Kazalište

41. dani satire Fadila Hadžića, od 2. do 21 lipnja, Kerempuh

Unutar izbora koji je trajao nekoliko mjeseci,  izbornica Željka Udovičić Pleština, ugledna hrvatska dramaturginja, odabrala je program za ovogodišnje 41. izdanje festivala.
Od ukupno 47 prijavljenih predstava, odabrano je petnaest najboljih naslova u službenoj konkurenciji  i to iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Makedonije, Srbije i Crne Gore. Festival će se održati od 2. do 21. lipnja 2017., a okupit će oko 300 hrvatskih i stranih umjetnika te se  predviđa kako će predstave pogledati više od 10 000 ljudi.
41. dani satire Fadila Hadžića ove godine u Satiričkom kazalištu Kerempuh započinju 2. lipnja 2017. u 20 sati s gostovanjem predstave  Slovenskog narodnog gledališča Nova Gorica Peter Kušter Bizarna opereta The Tiger Lillies, J. Croucha, P. McDermota u režiji Ivane Djilas.
Imat ćemo prilike pogledati neke od najhrabrijih političkih satira koje ulaze u direktan dijalog s našom stvarnošću. Bogatstvom svog programa, izlaganjem najrazličitijih pristupa kazalištu, 41. dani satire Fadila Hadžića održavaju kontinuitet jednog od najznačajnijih zagrebačkih i hrvatskih kazališnih festivala. 


Priredio: Martin Mikša