Kazalište

KALENDAR

 • nedjelja, 2. veljače 2020. 20:00 ● Satiričko kazalište Kerempuh
  Premijera predstave Pukovnik Ptica

  Režija: Vinko Brešan
  Autor: Hristo Bojčeva
  Izvode: Borko Perić, Josip Brakus, Nikša Butijer, Vedran Mlikota, Marko Makovičić, Vilim Matula, Branka Trlin, Dražen Čuček • četvrtak, 6. veljače 2020. 20:00 ● Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu

  Gostovanje predstave Sopro redatelja Tiaga Rodriguesa

  Produkcija: Nacionalno kazalište D. Maria II, Lisabon
  Autor i redatelj: Tiago Rodrigues
  Igraju: Beatriz Maia,Cristina Vidal, Isabel Abreu, Marco Mendonça, Romeu Costa, Sara Barros Leitão                                    • petak, 7. veljače 2020. 20:00 ● Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu

  Gostovanje predstave By Heart redatelja Tiaga Rodriguesa

  Produkcija: Nacionalno kazalište D. Maria II, Lisabon
  Autor i redatelj: Tiago Rodrigues                       • petak, 7. veljače 2020. 20:00 ● Satiričko kazalište Kerempuh
  Gostovanje predstave Reisefieber

  Produkcija: Slovensko ljudsko gledališče Celje, Prešernovo gledališče Kranj
  Autor: Goran Vojnović
  Režija: Anica Tomić
  Igraju: Aljoša Ternovšek, Lučka Počkaj, Tanja Potočnik, Miha Rodman, Lina Akif, Tarek Rashid, Ciril Roblek • subota, 8. veljače 2020. 20:00 ● Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu

  Gostovanje predstave By Heart redatelja Tiaga Rodriguesa

  Produkcija: Nacionalno kazalište D. Maria II, Lisabon
  Autor i redatelj: Tiago Rodrigues                       • ponedjeljak, 10. veljače 2020. 19:30 ● Zagrebačko gradsko kazalište Komedija
  Premijera predstave Brat bratu

  Produkcija: Zagrebačko gradsko kazalište Komedija
  Autori: Ray i Michael Cooney
  Režija: Lea Anastazija Fleger
  Igraju: Ronald Žlabur, Igor Mešin, Ivan Magud, Jasna Palić Picukarić, Dajana Čuljak, Davor Svedružić, Ivan Glowatzky, Vanja Ćirić, Dražen BratulićPremijera predstave Pukovnik Ptica u Kerempuhu

U nedjelju 2. veljače 2020., u 20:00 sati, u Satiričkom kazalištu Kerempuh, održati će se premijera predstave Pukovnik Ptica, autora Hriste Bojčeva, u režiji Vinka Brešana.

Višestruko nagrađivanu crnu komediju Pukovnik Ptica svjetski priznatoga bugarskoga pisca Hriste Bojčeva, kojega je Kerempuhova publika već imala prilike upoznati kroz predstave Bolnica na kraju grada i ‘Ko živ, ‘ko mrtav, na scenu će postaviti Vinko Brešan. Na Međunarodnom natjecanju dramskih pisaca British Councila 1997. Pukovnik Ptica osvojio je Nagradu za najbolji dramski tekst u konkurenciji od 400 drama iz svih krajeva svijeta. Ovaj komad, koji se kritički bavi problemom odnosa Europe i Balkana ili, preciznije, balkanskim snovima o Europi i europskim mitovima o Balkanu, polazi od krajnje apsurdnog, ali za satiru i te kako podatnoga dramaturškoga okvira mentalne institucije. Skupina pacijenata vođena samoprozvanim pukovnikom upostavlja vojnu jedinicu tako si zadajući ne samo političke i društvene ciljeve nego i svrhu vlastitih života.

Premijera predstave Brat bratu u Komediji

U ponedjeljak 10. veljače 2020., u 19:30 sati, u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija, održati će se premijera predstave Brat bratu, autora Raya i Michaela Cooney, u režiji Lee Anastazije Fleger.

Svima je dobro poznato koliko obiteljski odnosi mogu biti burni. A posebice u situacijama kad baš sve treba proći u najboljem redu. Redatelj, glumac i dramatičar Ray Cooney u suradnji sa sinom Michaelom potpisuje dramu Brat bratu u čijem su središtu tri brata koji su uvijek tu jedan za drugoga – kad god treba, a još češće kad ne treba. Jedan, naoko najodgovorniji od njih, sa suprugom odlučuje posvojiti dijete te sve prolazi u žustrim pripremama kako bi izbjegli i najmanju mogućnost pogreške, s ciljem da pred agencijom za posvajanje ispadnu ništa manje nego savršena obitelj. No u trenutku kad druga dva brata odluče pomoći, pogreške od kojih su toliko strahovali, poput oštrih rubova stola padaju potpuno u drugi plan. Uz vječnu ispriku bilo je u najboljoj namjeri, asistencija braće u idiličnu obiteljsku kuću dovodi više nego pokoju opasnost koja prijeti jedinoj želji bračnog para, da napokon dobiju dijete. Uvježbavanje detalja koji su ih trebali prikazati idealnim budućim roditeljima, pretvaraju se u niz situacija koje blago rečeno izmiču kontroli. Najopasnijim se ipak pokazuje misliti kako gore ne može jer će nagomilavanje kojekakvih neprilika pokrenuti lavinu koja će zahtijevati najkreativnije snalaženje na licu mjesta. Nakon svega, biti roditelj se više i ne čini kao najstrašnija stvar na svijetu.

Premijera predstave Priče iz davnine u Trešnji

U četvrtak, 13. veljače, u 19:00 sati, u Gradskom kazalištu Trešnja, održati će se premijerna izvedba dječje predstave Priče iz dvanine u režiji Paola Tišljarića.

Priče iz davnine, zbirka pripovijetki iz 1916. svrstala je Ivanu Brlić Mažuranić u sam vrh svjetske literature. Ivana Brlić Mažuranić bila je toliko značajna spisateljica svog vremena da je zbog svojih književnih radova, među kojima je i ova zbirka, čak četiri puta predložena za Nobelovu nagradu za književnost. Uz to, bila je prva žena primljena u Akademiju znanosti i umjetnosti, te svojim magičnim bajkama zaradila je nadimak “hrvatski Andersen”, a kasnije i “hrvatski Tolkien”. Ispreplićući motive iz slavenske i pretkršćanske mitologije ona stvara začudan i uzbudljiv svijet antologijskih lica. Ovaj bajkoviti klasik na scenu kazališta Trešnja postavlja redatelj Paolo Tišljarić, a predstava će biti realizirana u koprodukciji s Gradskim kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika.

Premijera predstave Hotel Zagorje u Gavelli

U petak 14. veljače 2020., u 20:00 sati, u Gradskom dramskom kazalištu Gavella, održati će se premijera predstave Hotel Zagorje, redateljice Anice Tomić.

Objavljen prije gotovo deset godina, "Hotel Zagorje" Ivane Bodrožić – dirljiva, potresna, kritična priča koja se lako čita, a teško zaboravlja – jedan je od nezaobilaznih naslova nove hrvatske književnosti. "Hotel Zagorje ne mjeri se mjerilima jedne ili deset književnih sezona. Riječ je o romanu koji obilježava cijeli naraštaj.", zabilježeno je o ovoj knjizi. Ni njezina tema ne prestaje biti aktualnom, a oživjeti je na pozornici intrigantno je i pulsirajuće nastojanje. Osim toga, govor o izbjeglištvu u ovome trenutku ima i globalne dimenzije, pa riječi "Jednom smo u Caritasu dobili punu torbu slatkiša i teglili je prema Črnomercu u tramvaju prepunom ljudi. Dotjerana gospođa u našim kolima rekla je kolegici da to izbjeglice rade gužvu jer se po cele dane vozaju sim tam. Pogledala sam je i nasmiješila se jer sam znala da smo mi prognanici, a da su izbjeglice iz Bosne.", bolno pogađaju i "u sada", a polemičnost predloška potražit će i autorice Jelena Solarić i Anica Tomić. Hotel Zagorje emotivno i politično se obraća čitateljima raznih generacija, što je namjera i njegove kazališne verzije, nakon čijeg gledanja, gledatelji iz dvorane neće izaći isti kakvi su u nju ušli, i gdje će, kao i u knjizi, biti "smijeha i zaigranosti i – ljubavi".

Ansambl Ukrainian Classical Ballet vraća se u Lisinski

U nedjelju 16. veljače, u 20:00 sati, u Koncertnoj dvorani Lisinski, održati će se izvedba baleta Carmen i Šeherezada u izvedbi ansambla Ukrainskog klasičnog baleta.

Nakon baletnog spektakla Orašar koji je rasprodao Lisinski u četiri navrata, poznata ukrajinska baletna trupa predstavlja nam nove uzbudljive priče. Dvije snažne žene, različite i jednake u beskompromisnoj ljubavi, neutaživoj strasti, ali i nepotkupljiva ponosa… suprotstavit će se, svaka na svoj način, muškom svijetu posjedovanja i moći. Doživite, osjetite vruće sunce Španjolske i tajnovite noći Orijenta s Carmen i Šeherezadom. Dva pola jedne ljubavi na pozornici Lisinskog ostavit će sve ljubitelje kazališta, drame, glazbe i baleta – bez daha. Energično i strastveno djelo, dramatičan balet izvanredne dinamične koreografije o ljubavi, ljubomori i smrti tragična je priča o slobodi i erotičnosti ciganke Carmen nasuprot istočnjačkoj narodnoj priči Šeherezada iz Tisuću i jedne noći, egzotičnoj baletnoj adaptaciji senzualnih pokreta.

Premijera predstave Gruntovčani u Kerempuhu

U ožujku 2020., u Satiričkom kazalištu Kerempuh, održati će se premijera predstave Gruntovčani, u režiji Mladena Kerstnera i Borisa Svrtana.

Popularna i omiljena dramska serija Gruntovčani autora Mladena Kerstnera u režiji Kreše Golika uvodila je brojne televizijske gledatelje u živopisan, autentičan i duhovit prikaz društvenoga života i mentaliteta “malog čovjeka” u fiktivnom podravskom selu. Kazališna adaptacija ovoga kultnoga djela približit će nezaboravne likove – od naivčine Dudeka, zatim Presvetlog, Martina birtaša, Besnog te mnogih drugih – Kerempuhovoj publici u adaptaciji i režiji Borisa Svrtana. Gruntovčani se svojim humorom dotiču egzistencijalnih problema i ljudskih vrlina i mana oživljavajući pritom svoje likove prepoznatljivim melodioznim kajkavskim dijalektom. Transpozicijom na satiričku scenu društveni problemi i vječna pitanja egzistencije uspostavit će još čvršću vezu s današnjicom te nas usto podsjetiti na kultni status i vrijednost ovoga televizijskoga remek-djela.

ONLINE PRODAJA ULAZNICA i RASPOREDI IZVEDBI


KAZALIŠTA


Hrvatsko narodno
kazalište u Zagrebu
HNK

 

drama, opera,
balet 


ulaznice online 


Dramsko kazalište Gavella

 

 

raspored 

 

ulaznice online


Zagrebačko gradsko kazalište Komedija

 

 
raspored


ulaznice online

 

Zagrebačko kazalište
mladih ZKM

 

 

raspored


ulaznice online


Satiričko kazalište Kerempuh 
/ Scena Vidra

 


raspored

 

 
ulaznice online


Teatar
&TD

 

 

raspored

 


ulaznice online

 

GD Histrion

 

 

raspored 

 

 

ulaznice online

 


Kazalište
na Peščenici
KNAP

 


raspored

 

 
ulaznice online


Teatar
Exit

 

 

raspored

 

 
ulaznice online


predstave
u Maloj dvorani
Lisinski

 

 

raspored

 

 

ulaznice online


predstave u
Zagrebačkom plesnom centru ZPC

 

 

raspored

 

 
rezervacije

 

KAZALIŠTA ZA DJECU


Gradsko kazalište

Trešnja

 

 

raspored

 

ulaznice online

 

 

Zagrebačko

kazalište lutaka

ZKL

 

raspored


ulaznice online

 

 

Gradsko kazalište

Žar ptica 

 

 

raspored


ulaznice online

 

 

Dječje kazalište

Dubrava

 

 

raspored

 

rezervacije

 


Kazalište

Mala scena

 

 

raspored


rezervacije


● profesionalne KAZALIŠNE DRUŽINE 

● profesionalni PLESNI ANSAMBLI

● kazališni FESTIVALI

ARHIV VIJESTI

Premijera predstave Najstariji zanat u Komediji
Balet Uspavana ljepotica, prijenos uživo
Premijera predstave Boksačko srce u Lisinskom
Premijera predstave H.E.J.T.E.R.I. u ZKM-u
Premijera predstave Bez Trećeg
Premijera baleta Orašar Petra Iljiča Čajkovskog u HNK u Zagrebu
Premijera predstave Čudesne stranice male Danice
Premijera predstave Gospodin Kolpert
Gostovanje predstave Komšiluk naglavačke u Gavelli
Premijera predstave Faustov Mefisto
Premijera predstave Gospoda Glembajevi Miroslava Krleže u Gavelli
Premijera predstave Bilježnica Robija K.
34. Gavelline večeri
Premijera dječje predstave Kraljevna na zrnu graška
Premijera autorskog projekta Tri sestre redatelja Bobe Jelčića
Premijera dramske predstave Antigona u HNK-u u Zagrebu
Premijera opere Madama Butterfly, u HNK-u Zagreb
Premijera predstave Doma je najbolje u Satiričkom kazalištu Kerempuh
Premijera plesne predstave Gore, u ZKM-u
Premijera predstave Hedda Gabler, u Tvornici kulture
Premijera predstave Idiot u HNK-u Zagreb
Premijera predstave Sve o muškarcima u Lisinskom
52. Međunarodni festival kazališta lutaka PIF
34. Zagrebačko histrionsko ljeto na Opatovini
Koncertna izvedba opere Ljubav i zloba ispred HNK u Zagrebu
Gostovanje kineske predstave Ratnički ples u ZKM-u
Premijera dramske predstave Tri sestre, u režiji Bobe Jelčića, HNK Zagreb
Premijera predstave Hamlet za svakoga autora Sebastiana Seidela, u režiji Lovre Krsnika, Teatar &TD
Premijera plesne predstave Moja mama kuha bolje od tvoje, red. Marija Matković, kazalište Knap
19. Međunarodni Naj, naj, naj festival
Premijera predstave Zaljubljeni Shakespeare u Kazalištu Komedija
Premijera dramske predstave Cigla u Gavelli
Premijera komičnog polumjuzikla Žuta minuta u Lisinskom
Balet Derviš i smrt ansambla splitskog HNK u Lisinskom
43. Dani satire Fadila Hadžića, Satiričko kazalište Kerempuh
Balet La Stravaganza, kor. Angelin Preljocaj, HNK u Zagrebu
Jubilarni 15. Kazališni kamp Teatra Tirena
10. Ljetne noći Teatra Exit u Muzeju za umjetnost i obrt
8. Festival Miroslav Krleža
Kazalište Baltički dom izvodi predstavu Taras u HNK-u Zagreb
Kazalište Prijut komedianta izvodi baletnu predstavu Solaris u HNK-u Zagreb
Sanktpeterburško kazalište N. P. Akimov izvodi komediju Ludi novac u HNK-u Zagreb
Sanktpeterburško kazalište Masterskaja izvodi komediju Tartuffe u HNK-u Zagreb
Premijera predstave Smjehuljica i Mrgud u Centru za kulturu Trešnjevka
Premijera predstave Medo Đuro kod zubara u Zagrebačkom kazalištu lutaka
13. Međunarodni festival Sanktpeterburške kazališne sezone
Mjuzikl Sunset Boulevard u Lisinskom
17. Festival svjetskog kazališta
Verdijeva Moć sudbine u kinima Cinestar
Premijera dječje predstave Sam na svijetu
Premijera opere Žena s jezera u zagrebačkom HNK
Premijera predstave Ružni u Teatru &TD
Premijera predstave Malograđani Maksima Gorkog u Gavelli
Kazalište Moruzgva obilježava deset godina od prve premijere
Praizvedba predstave Ja od jutra nisam stao u Kerempuhu
Praizvedba baleta Opasne veze u režiji Giorgia Madie u zagrebačkom HNK
Predstava Nevjerojatan događaj premijerno u Teatru Exit
Praizvedba monodrame Huligan u Kazalištu Mala scena
Predstava Smrt Sokratova premijerno na Sceni Travno
Verdijev Trubadur premijerno u Hrvatskom narodnom kazalištu
Kiklop Ranka Marinkovića premijerno u Gavelli
Mladež bez boga Ödöna von Horvata premijerno u ZKM-u
Premijera nove predstave plesne umjetnice Ane Kreitmeyer - Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa
Pretpremijera multimedijalne predstave Smrt Sokratova na Sceni Travno
Nova predstava B GLAD produkcije u kazalištu Luda kuća
Predstava Glumica Pascala Ramberta premijerno u HNK
Legenda o svetom Muhli u režiji Zorana Mužića, premijerno u Komediji
Uspjeh preko noći Davida Mameta nova premijera Histriona
Premijera predstave Raspad sistema u Satiričkom kazalištu Kerempuh
Predstava Sirena i Viktorija, premijerno u Teatru Rugantino
Predstava Staklena menažerija Tennesseeja Williamsa gostuje u Gavelli
Mjuzikl Prošlih pet godina J.R. Browna gostuje u Kazalištu Komedija
Zagrebačka premijera Euripidovih Bakhi u režiji Lenke Udovički
Zašto šutiš? Lee Anastazije Fleger premijerno u Teatru &TD
Hrvatska premijera predstave High Spirits koreografkinje Martine Granić u Zagrebačkom plesnom centru
Premijera predstave Štefica Cvek u raljama života u produkciji Teatra Binocular
SNG Drama iz Ljubljane gostuje u Zagrebačkom kazalištu mladih
Praizvedbom drame Mire Gavrana Svaki tvoj rođendan HNK zaključuje godinu
Nova predstava koreografkinje Mirjane Preis premijerno u ZPC-u
Posljednja noć, u režiji Branka Brezovca premijerno u KUC Travno
Autorski projekt Pansion Eden (Rajski vrt), redatelja Árpáda Schillinga premijerno u ZKM-u
Predstava za djecu Orašar premijerno u Kazalištu Trešnja
Mjuzikl Divan Božić nova je premijera u GK Žar ptica
Predstava Tulum u samostanu, u režiji Aide Bukvić premijerno u Komediji
Predstava Reversing, premijerno u Zagrebačkom plesnom centru
Predstava/izložba Iskop, izvedbenog kolektiva BADco., premijerno u prostoru Zbirke Richter
Nova predstava kazališta Luda kuća Ništa ljubav samo seks Renea Bitorajca
Predstava Konstelacije Nicka Paynea u režiji Aide Bukvić premijerno u Exitu
Voliš li me?, u režiji Janeza Vajeveceva premijerno u Exitu
10. Europska noć kazališta u Zagrebu
Metropolis u koreografiji Jiřía Bubeníčeka, prva ovosezonska baletna premijera u HNK
Blue Moon u režiji Borisa Liješevića premijerno u Kerempuhu
VII. Bobijevi dani smijeha u Histrionima
Kako je počeo rat na mom otoku redatelja Dražena Ferenčine premijerno u Gavelli
Premijerom predstave Gulliver GK Žar ptica otvara sezonu
Premijera plesne predstave Vidljivo nevidljivo Zagrebačkog plesnog ansambla
Treće izdanje Kliker festivala u Zagrebu
Robinson Crusoe ili o usamljenosti redateljice Morane Dolenc u KNAP-u
39 stepenica u režiji Marka Jurage premijerno na daskama Kazališta Komedija
Mačka na vrućem limenom krovu Tennesseeja Williamsa premijerno u HNK
Premijera Schnitzlerovog Ronda u kazalištu Knap
Prva ovosezonska premijera u kazalištu Gavella
Mađarska nacionalna Opera i Balet gostuju u HNK
Ususret 51. međunarodnom festivalu kazališnih lutaka
Grička vještica na ljetnoj pozornici Opatovina do početka rujna
Tko je brži? redateljice Vesne Mačković u Pogonu Jedinstvo
42. dani satire Fadila Hadžića u Kerempuhu
Puccinijeva Manon u kinima Cinestar
Autorski projekt Pokušaj linča redateljice Morane Novosel premijerno u Kazalištu Ivan Goran Kovačić
Premijera mjuzikla Alphonsine Veseljka Barešića u Kazalištu Komedija
Premijera Samoubojice u režiji Vite Taufera u Kerempuhu
Peer Gynt Henrika Ibsena u režiji Erika Ulfsbya premijerno u HNK
Puccinijeva Turandot premijerno u HNK
Spektakl u Cinestaru - Macbeth
Royal Ballet i Leonard Bernstein u Cinestaru
Tit Andronik Williama Shakespearea premijerno u ZKM-u
Praizvedba autorskog projekta Bobe Jelčića u Kerempuhu
Premijera opere Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas zagrebačkoga HNK
Opet on Timura Vermesa, premijera Kazališta Komedija
Praizvedba baleta Elizabeta Austrijska - Sissi u režiji Patricea Barta
Dramski triptih Ljudski glas premijerno u Zagrebačkom kazalištu mladih
Kralj Lear Williama Shakespearea premijerno u HNK
Gostovanje predstave Došao konj u kafić Davida Grossmana u izvedbi Kazališta Cameri iz Tel Aviva u ZKM-u
Ukleti Holandez Richarda Wagnera u režiji Oliviera Pya premijerno u HNK
Premijera predstave Točno u podne u suradnji KUFER-a i Teatra &TD
Ciganin, ali najljepši Kristijana Novaka
Premijera Shakespeareovog Kralja Rikarda III. u Gavelli
Posljednja ovogodišnja premijera u ZKM-u, Ono što nedostaje, Tomislava Zajeca
9. Europska noć kazališta u Zagrebu
Staging a Play: Tartuffe Matije Ferlina premijerno u Zagrebačkom kazalištu mladih
Praizvedba Audicije Andrása Urbána u Kerempuhu
Zagrebačka premijera opere Kein Licht.
Praizvedba baleta Apoksiomen u koreografiji Claudia Bernarda
Premijera Tko pjeva zlo ne misli u HNK u Zagrebu
Ljetne noći Teatra Exit do 2. kolovoza
6. Festival Miroslav Krleža
Gostovanje predstave - Egzorciram, Dalibora Matanića 11. lipnja u HNK Zagreb
41. dani satire Fadila Hadžića, od 2. do 21 lipnja, Kerempuh
M. Krleža - Leo Mujić, Gospoda Glembajevi, 30. svibnja, HNK Zagreb
Premijera drame Nevidljivi Tene Štivičić
Premijera drame IVANOV, 5 svibnja HNK u Zagrebu
Narodni heroj Ljiljan Vidić, 21. travnja, Kerempuh
Gostovanje baleta Morphed, 30. ožujka u Zagrebačkom HNK
Labuđe jezero - P. I. Čajkovski, 17. ožujka u HNK
Krležine noći u atriju kazališta Gavella
Revija najtraženijih predstava Zagrebačkog kazališta lutaka
LJUDI OD VOSKA - Mate Matišić / Janusz Kica
Balet: Tamni pejzaži Marjane Krajač i Bolero Maše Kolar
Besplatan baletni program u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu
Premijera komične opere Don Pasquale
14. FSK zaključuje se izvedbama predstave Tuge
14. FSK nastavlja se japanskom predstavom Vremensko putovanje kroz sobu
14. Festival svjetskog kazališta otvara se predstavom Brak Marije Braun
31. Zagrebačko histrionsko ljeto uveseljava Zagrepčane do 3. rujna
Balet Brune Bjelinskoga Petar Pan u HNK u Zagrebu
40 dani satire Fadila Hadžića u Satiričkom kazalištu Kerempuh
Ivica Buljan režira dramu “Tri zime” Tene Štivičić u HNK u Zagrebu
Zagrebački Balet priprema Prokofjevljeve Romea i Juliju u koreografiji Patricea Barta
Premijera predstave Žena Josipa Kosora u režiji Paola Magellija
Nove postolovine Don Quijotea prema tekstu Tariqa Alija
Premijera opere Figarov pir u HNK u Zagrebu
Premijera opere Mimi s hrvatskim pjevačima
Izvedbe Evanđelja Pippa Delbona u HNK u Zagrebu
Praizvedba “Na kraju tjedna” Bobe Jelčića
Bella figura Yasmine Reza
Trinaesti Festival svjetskog kazališta
30. izdanje Zagrebačkoga histrionskog ljeta do 30. kolovoza
Hrvatsko narodno kazalište najavilo sezonu, upis pretplate od 1. rujna do 3. listopada
Premijera baleta Bajadera u koreografiji i režiji Vasilija Medvedeva
Premijera Daleke zemlje Arthura Schnitzlera u režiji Anice Tomić
'Mi smo kraljevi a ne ljudi' Matije Ferlina u Kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma
Praizvedba baletne predstave 'Kraljevi bogova'
Premijera drame 'Lulu' u HNK u Zagrebu
Premijera nove komedije Mire Gavrana 'Pivo' u maloj dvorani Lisinski
Premijera 'Kolovoza u okrugu Osage' u Dramskom kazalištu Gavella
Premijera baleta Milka Šparembleka Johannes Faust Passion
Premijera predstave Montažstroja A gdje je revolucija, stoko?
Hrvatska premijera drame Bojim se da se sada poznajemo u GDK Gavella
Premijera drame Miroslava Krleže Vučjak u HNK u Zagrebu
29. zagrebačko histrionsko ljeto
28. Gavelline večeri od 11. do 19. listopada - od Bettija do Ibsena
Festival svjetskog kazališta: King Size Christopha Marthalera u izvedbi Theatrea Basel
Izvedbe nove predstave Michelangelo Tomaža Pandura u HNK u Zagrebu
KAZALIŠTE: 37. Dani satire Fadila Hadžića
KAZALIŠTE: Posljednje festivalsko izdanje Eurokaza
13. međunarodni Naj, naj, naj festival od 22. do 27. ožujka
KAZALIŠTE: Diplomac u Kazalištu Komedija
Fine mrtve djevojke u Kazalištu Gavella
Satiričko kazalište Kerempuh: Premijera predstave Ne igraj na Engleze
Na Tri kralja ili kako hoćete premijernuo u HNK-u
Noć kazališta na tridesetak lokacija
PROmjene Zagrebačkog plesnog ansambla
Histrionski dom: Bobijevi dani smijeha
Premijera U ZNAKU VAGE na Marinkovićev rođendan
2. burza Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina
45. PIF, Međunarodni festival kazališta lutaka
10. festival svjetskog kazališta
26. međunarodni festival novog kazališta Eurokaz
Kazalište Komedija: CABARET
Premijera LUDE ŠUME u Dječjem kazalištu Dubrava
Baletna VEČER NJEMAČKIH AUTORA u HNK u Zagrebu
Premijera predstave ČISTO LUDILO u Komediji
PLATFORMA.hr počinje na Dan plesa
Saša Božić u Teatru &TD režirao Marinkovićevu Gloriju
HNK: PIGMALION G. B. Shawa u režiji Helene Petković
SK Kerempun: KRLETKA Jeana Poireta u režiji Krešimira Dolenčića
ZKM: PEKARA MIŠMAŠ Svetlane Makarovič u režiji Roberta Waltla
HNK: Obnova COPPÉLIJE NA MONTMARTREU Yourija Vámosa
5. međunarodni festival cabareta GUMBEKOVI DANI
GK Trešnja: REGOČ Ivane Brlić Mažuranić u režiji Dore Ruždjak Podolski
ZKL: ČAROBNJAK IZ OZA L. Franka Bauma u režiji Joška Juvančića
12. međunarodni NAJ, NAJ, NAJ FESTIVAL
ZKM: IDIOT F. M. Dostojevskog u režiji Ivana Popovskog
DK Gavella: PROLAZI SVE Dubravka Mihanovića u režiji Olivera Frljića