IZDVAJAMO

DOGAĐAJI U ZAGREBU NAREDNIH 7 DANA

 • ponedjeljak, 26. rujna 2016. – subota, 1. listopada 2016. ● KD Vatroslava Lisinskog
  Hrvatsko natjecanje mladih glazbenika "Papandopulo" u Lisinskom
  Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog ugostit će od 26. rujna do 1. listopada 2016. peto izdanje Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, te će najbolji od njih osvojiti priliku da 24. listopada nastupe na Svečanom koncertu, uz Simfonijski orkestar HRT-a.  Cilj te godišnje manifestacije je dati priliku mladim glazbenicima u Hrvatskoj da se tijekom školovanja upoznaju sa složenom i konkuretno klasično-glazbenom scenom, te da ih se pripremi za svjetska natjecanja.

    • ponedjeljak, 26. rujna 2016. – nedjelja, 11. prosinca 2016. ● Arheološki muzej, Zagreb
  BLAGO SREDNJEG VIJEKA
  Izložba je popraćena panoima na kojima se nalaze opisi kategorija nalaza, opći podaci o izložbi i zbirkama te opisi procesa izrade nakita. Dostupna je i engleska verzija kompjutorske animacije koja prikazuje proces izrade nakita. Autori izložbe su Andrzej Piotrowski, Magdalena Ruszkowska i Joanna Żołkowska, kustosi Odjela za srednji i novi vijek u Državnom arheološkom muzeju u Varšavi.


 • ponedjeljak, 26. rujna 2016. 18.00 sati ● Kino Europa
  Predstavljanje knjige Tomislava Šakića - Modernizam u hrvatskom igranom filmu -
  Nakladnička kuća Disput poziva na predstavljanje knjige Tomislava Šakića 'Modernizam u hrvatskom igranom filmu - Nacrt tipologije'. 
  Uz autora Tomislava Šakića knjigu će predstaviti Hrvoje Turković i Nikica Gilić. U nastavku promocije bit će, s početkom u 19.15, prikazan film Vatroslava Mimice “Ponedjeljak ili utorak”


 • utorak, 27. rujna 2016. 12:00 ● Društvo hrvatskih književnika
  Promocija knjige Slavka Jendrička "Vozni red"
  Društvo hrvatskih književnika poziva na predstavljanje zbirke pjesama Slavka Jendrička 'Vozni red'. 
  Knjigu će osim autora, predstaviti: Tin Lemac, književni kritičar, Darija Žilić, književna kritičarka i Ivica Matičević, urednik. Izbor iz poezije interpretirat će dramski umjetnik Joško Ševo.


 • utorak, 27. rujna 2016. 20:00 ● HGZ

  ZAGREBAČKI UMJETNICI ZAGREBAČKOJ PUBLICI

  Zagrebački puhački ansambl:
  Dani Bošnjak flauta, Branko Mihanović oboa, Danijel Martinović klarinet, Bánk Harkay rog, Žarko Perišić fagot, Šostakovič-Popkin, Hindemith, Ligeti

  Ulaz besplatan za članove HDGU-a i HGZ-a • srijeda, 28. rujna 2016. 12:00 ● Društvo hrvatskih književnika
  Predstavljanje knjige Gorana Gatalice "Kozmolom"
  Tribina Društva hrvatskih književnika poziva na predstavljanje nove knjige pjesama u prozi Gorana Gatalice 'Kozmolom'
  Knjigu će predstaviti Đuro Vidmarović, urednik knjige Tin Lemac i autor. Tekstove će interpretirati dramski umjetnik Joško Ševo.


CENTRI ZA KULTURU

 Centri za kulturu: Maksimir, A. Cesarec, Novi Zagreb, Susedgrad, Ribnjak, KIC, Pešćenica, MCUK, Sesvete, Dubrava, Trešnjevka, PUO