IZDVAJAMO

DOGAĐAJI U ZAGREBU NAREDNIH 7 DANA

 • petak, 20. listopada 2017. ● Botaničar, Trg Marka Marulića 6
  Predstavljanje knjige: ''Pitanje anatomije'', Marina Vujčić
  U svojem šestom romanu Marina Vujčić kao temu opet uzima usamljenike, čudake. Ono što se isprva čini kao komedija karaktera i situacije, brzo će se pretvoriti u introspektivnu vivisekciju dva usamljena ljudska bića. Marina Vujčić svojim pričama otima svakodnevni život banalnosti i zaboravu; iz „prosjeka“ izvlači slike, priče i ljude koji se potom duboko usijecaju u čitateljski imaginarij. 


 • petak, 20. listopada 2017. 17,00 ● Kino Tuškanac
  Lude od sreće
  Redatelj: Paolo Virzi
  Beatrice (Valeria Bruni Tedeschi) samozvana je milijarderka koja živi u svom svijetu mašte i ne prestaje pričati, a Donatella (Micaela Ramazzotti) tetovirana je, introvertna i osjetljiva mlada žena okupirana prošlošću i bolom zbog oduzetog skrbništva nad sinom jedincem. Obje su pacijentice u modernoj, ali izoliranoj psihijatrijskoj klinici u Toskani. Priča prati razvoj njihova dirljiva prijateljstva. 


 • petak, 20. listopada 2017. 19,00 ● ZKM
  Tribina: Čitanje kazališta (Roman u raljama drame)
  Je li teško pretočiti roman na kazališne daske, a da Vam se ta daska ne obije u glavu? 
  Što roman ili prozno djelo gubi ili dobiva kad jednom počinje scenski život? Jesu li književni likovi ljepši kad ih maštamo ili kad ih vidimo utjelovljene u interpretacijama glumaca? Idu li kazališta na „sigurno“ kad postavljaju vrlo poznati roman, nagrađivan i time odmah grade hit? Ili, je to veliki rizik? 


 • petak, 20. listopada 2017. 19,00 ● Kino Tuškanac

  Voda i šećer: Carlo Di Palma, boje života

  Redatelj: Fariborz Kamkari
  Dokumentarni film o životu i karijeri poznatog talijanskog direktora fotografije, Carla Di Palme. Otac mu je bio operator kamere, majka prodavala cvijeće, a on je već kao tinejdžer dobio prvi posao na filmskom setu. Radio je na setovima Viscontija, De Sice, Antonionija i brojnih drugih. 


 • petak, 20. listopada 2017. 19:30 ● Kazalište Komedija
  Nikolaj Vasiljevič Gogolj
  Revizor

  Dramska premijera
  Redatelj: Dražen Ferenčina • petak, 20. listopada 2017. 21,00 ● Kino Tuškanac
  Stilistica
  Redatelj: Olivier Assayas
  Kristen Stewart igra Morin Kartrajt, Amerikanku u Parizu koja radi kao osobna stilistica slavnoj glumici i modelu. Morin je ostala u Parizu nakon iznenadne smrti brata blizanca uzrokovane urođenom srčanom manom, koju i ona ima. Pokušavajući doći u kontakt s preminulim bratom, sve više je opsjednuta svijetom duhova, od nepoznate osobe prima uznemirujuće elektronske poruke, počinje gubiti kontrolu nad vlastitim životom...


CENTRI ZA KULTURU

 Centri za kulturu: Maksimir, A. Cesarec, Novi Zagreb, Susedgrad, Ribnjak, KIC, Pešćenica, MCUK, Sesvete, Dubrava, Trešnjevka, PUO